avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre salariul femeii de serviciu si al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului

Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie sa aiba cel putin salariul minim? pe economie aplicat de la 01/01/2011???.
Dar parca am auzit ca administratorul trebuie sa aiba un salariu mai mare(?) cu nu stiu ce procent fata de salariul minim?.
va intreb care este salariul minim deoarece acolo unde lucrez (la serviciul de baza) nici acum nu s-a aplicat acest salriu minim si poate ca nici in alte institutii. MULTUMESC si va doresc tuturor "O DUMINICA CAT MAI PLACUTA"!!!=D>
@666.net
CIM cu 2 ore zilnic se putea face si inainte. Se poate si se putea face si contract cu o ora pe luna.
Si nu inteleg ce tot o trageti cu noul cod la muncii pentru ca inafara de cateva prevederi minore nimic concret nu s-a schimbat. Doar prin marirea perioadei de proba s-a mai echilibrat putin balanta, ca pana acum angajatorul era dezavantajat.

@ndan57
Anul acesta s-a modificat valoare salariului minim brut pe tara. In codul muncii acesta este de 670 lei. Dar in contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2011 – 2014 s-a stabilit salariu de baza minim brut pe ora, negociat, de 4,118lei/oră, respectiv 700 lei pentru un program complet de lucru de 170 de ore pe luna.

Strict pentru anul 2011, s-au modificati si coeficienti minimi de ierarhizare. Astfel noile valori sunt:
a) muncitori:
1. necalificaţi – 1 = 700 lei;
2. calificaţi – 1,1 = 770 lei.
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală – 1,1 = 770 lei;
2. postliceală – 1,15 = 805 lei;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri – 1,3 = 910 lei;
2. studii superioare de scurta durata – 1,3 = 910 lei.
d) personalul incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare – 1,72 = 1204 lei.

Ca o observatie, e absurd sa se faca referire la salariu net pentru ca acesta poate diferi de la persoana la persoana(pentru aceeasi valoare a brutului). Unii sunt pensionari nu platesc somaj, altii au 3 copiii minori in intretinere si au deducere mai mare, altii beneficiaza de scutire la plata impozitului, etc.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se mai poate rezolva acest caz - salarii in asociatie de proprietari nejustificate de munca prestata eugarizan eugarizan Buna ziua Pentru ca nu stiu cum sa mai procedez , va rog sa ma ajutati ce trebuie sa mai fac in cazul pe care il voi descrie mai jos : - In ... (vezi toată discuția)
Contract munca cu timp partial merepere merepere trebuie sa inchei contract de munca pt femeia de serviciu. pe o scara s-a dorit o anume femeie de serviciu, care pana acum a primit salariu net 100 ron. as ... (vezi toată discuția)
Hotarare in sedinta lunara de comitet executiv nikoleta_steliana nikoleta_steliana Va rog frumos ajutati-ma cat mai repede cu putinta! Avem voie in sedinta de Comitet Executiv, sa majoram salariul admistratorei si a femeii de servici, ptr ca ... (vezi toată discuția)