avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 278 al3C.p.p.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 278 al3C.p.p.

Ma puteti ajuta ca nu am gasit pe net acest articol. La ce se refera?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:56, 27 Februarie 2011
Indreptarea erorilor materiale :

alin. 3 Despre indreptarea erorii materiale efectuate , organul judiciar intocmeste, dupa caz, un proces verbal sau o incheiere, facandu-se mentiune si la sfarsitul actului corectat.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
Adrian Constantin, Consilier juridic
Este o comunicare citez din ea:"In cazul in care sunteti nemultumit/a de solutie, puteti formula plangere impotriva acesteia conform art. 278 al. 3 C.p.p. in termen de 20 de zile de la comunicare.
Art.278 al.3 c.proc.pen.prevede :
In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori dupa caz a rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie. persoanelor interesate, potrivit art.228 al.6, art 246 al.1 si art 249 al. 2.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc dar m-ati bagat in alte articole, o sa le caut sper sa le gasesc.
Articolele respective se refera tot la C.p.p.?
Ma puteti ajuta si cu acele articole?
a gresit procurorul in rezolutie... :
Uite la ce se refera : Art.278. Îndreptarea erorilor materiale
(1) Erorile materiale evidente din cuprinsul unui act procedural se îndreaptă de însuşi organul de urmărire penală, de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de cameră preliminară ori de instanţa care a întocmit actul, la cererea celui interesat ori din oficiu.
(2) În vederea îndreptării erorii, părţile pot fi chemate spre a da lămuriri.
(3) Despre îndreptarea efectuată, organul judiciar întocmeşte, după caz, un proces-verbal sau o încheiere, făcându-se menţiune şi la sfârşitul actului corectat.


el a vrut sa faca referire la : Art. 338. Plângerea împotriva actelor procurorului
(1) Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al parchetului.
(2) În cazul când măsurile şi actele sunt ale prim-procurorului, ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel, ale procurorului şef de secţie al parchetului ori au fost luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de către aceştia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.
(3) Dispoziţiile alin.(1) şi (2) se aplică în mod corespunzător atunci când ierarhia funcţiilor într-o structură a parchetului e stabilită prin lege specială.
(4) În cazul soluţiilor de clasare ori de renunţare la urmărire, inclusiv când acestea au fost dispuse prin rechizitoriu, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului, prin care s-a dispus soluţia.
(5) Ordonanţele prin care se soluţionează plângerile împotriva soluţiilor menţionate la alin.(4) nu mai pot fi atacate cu plângere la procurorul ierarhic superior şi se comunică persoanei care a făcut plângerea şi celorlalte persoane interesate.
(6) Dispoziţiile art.335-337 se aplică în mod corespunzător, dacă legea nu dispune altfel.

Alte discuții în legătură

Cum atac un n.u.p. gabi33 gabi33 Va rog sa-mi spuneti cum,unde si in cat timp de la comunicarea rezolutiei de nup o pot ataca?Eu sunt parte vatamata. (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Rezoluție parchet data aiurea Pretorian Pretorian Buna ziua! Povestea pe scurt este urmatoarea: Dl. X din exces de zel si prea multe probleme cu mansarda imi arunca de pe bloc antena parabolica => distrusa ... (vezi toată discuția)