avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O persona condamnata la 3 ani si ....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O persona condamnata la 3 ani si ....

Poate ca o persoana condamnata la 3ani si 2luni pentru falsificari de acte sa iasa din inchisiore cu legiile s-au coduri care intra in octombrie 2011?
Pentru ori ce nelamurire va rog intrebati-ma ca eu va voi raspunde?
Va multumesc de raspunsuri!!=D>
Cel mai recent răspuns: CristinaElvira , utilizator 21:20, 27 Februarie 2011
Din pacate, cel mai probabil Noul CP nu va intra in vigoare in octombrie 2011. Teoretic maximul special la infractiunile de fals este tot de 3/5 ani, deci nu i s-ar scadea foarte mult din pedeapsa.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
eumarian, utilizator
Dar cam cat iar putea scadea din pedeapsa? Ar putea ajunge la 1 an si sa-l plateasca?
Exact, despre ce infractiuni e vorba si ce pedeapsa la fiecare? La prima vedere, pedepsele pentru infractiunile de fals sunt aceleasi in vechiul si noul cod penal, deci nu s-ar scadea nimic.
Este condamnat la 3 ani si 2 luni pentru falsificari de acte in valoare de 100 milione lei vachi. Fapta a facuto in 2003. Iar anul trecut in 2010 a venit si la arestat in Spania. Si el a platit suma inapoi la firma unde lucrase.
CristinaElvira a scris:

Dar cam cat iar putea scadea din pedeapsa? Ar putea ajunge la 1 an si sa-l plateasca?


De la 3 ani si 2 luni la 1an, niciodata. Probabil daca se va scadea ceva o sa fie foarte putin. Noul Cod e posibil sa intre in vigoare ceva mai tarziu, pe la inceputul lui 2012. Dar ce anume sa plateasca?

Alte discuții în legătură

Redozari si decrete 2011 alexandrarusu alexandrarusu as vrea sa stiu si eu despre ce este vorba cu aceste noi decrrete de redozari sh gratieri care se dau din 1 octombrie 2011 si despre noul cod penal si daca ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu cand intra noul cod penal ContSters221277 ContSters221277 prietenul meu este inchis din luna iulie ptr tentativa de omor si are o condamnare de 6 ani ,as dori sa stiu daca ii va mai scadea din pedeapsa cand va intra ... (vezi toată discuția)
In legatura cu noul cod penal ... ContSters71772 ContSters71772 Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: -Daca in noul cod penal nu exista o infractiune pentru care a fost condamnata o persoana sub legislatia vechiului ... (vezi toată discuția)