avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nulitate actiune pentru lipsa semnaturii. Ce mai pot ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nulitate actiune pentru lipsa semnaturii. Ce mai pot face?

Buna ziua. Va rog daca ma poate ajuta cineva. Ce asi putea face? Am contestat un proces verbal contraventional intocmit in mod incorect, si se pare ca am uitat sa semnez actiunea. Primul termen l-am avut acum o sapatamana si nu m-am putut prezenta. Azi uitandu-ma pe net, am vazut ca mi-a fost respinsa actiunea pentru lipsa semnaturii (exceptia nulitatii) si ca este irevocabila. De ce nu mi-a acordat instanta macar un termen pentru a putea semna actiunea? restul datelor erau toate corecte. Ce mai pot face in aceasta situatie???
Cel mai recent răspuns: arity , utilizator 04:07, 6 Martie 2011
Art. 133. CPC- Cererea de chemare în judecată care nu cuprinde numele reclamantului sau al pârâtului, obiectul ei sau semnătura, va fi declarată nulă.
Lipsa semnăturii se poate totuşi împlini în tot cursul judecării. Dacă pârâtul invocă lipsa de semnătură, reclamantul va trebui să semneze cel mai târziu la prima zi de înfăţişare următoare, iar când este prezent în instanţă, în chiar şedinţa în care a fost invocată nulitatea.

In mod normal instanta avea obligatia de a acorda un nou termen de judecata la care sa va citeze cu mentiunea expresa a prezentarii reclamantului in vederea semnarii cererii de chemare in judecata.
Va sfatuiesc sa introduceti cererea din nou, iar de aceasta data sa aveti grija sa semnati. Paratul nu va putea invoca autoritatea de lucru judecata pentru ca prima cerere nu s-a solutionat pe fond.B-)
Multumesc frumos pentru sfat. Dar timpul a trecut si nu stiu daca nu s-a prescris..... Parca exista un termen in care trebuie sa contest procesul verbal. Va rog sa-mi spuneti ce asi putea face in cazul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca am depus cererea de chemare in judecata nesemnata? adrianatihoc adrianatihoc Buna ziua! Am depus la registratura o cerere de chemare in judecata plus inscrisuri. Din pacate, am uitat sa semnae cererea de chemare in judecata. Pana la ... (vezi toată discuția)
Intampinare nesemnata antonio123 antonio123 1.DACA o intampinare nu este semnata si stampilata de parat este lovita de nulitate. 2.JUDECATORUL a dat termen peste 30 zile sa se semneze si stampileze ... (vezi toată discuția)
Intampinare mig2005 mig2005 Sotul meu a depus cererea de divort prin accordul partilor, cerere pe care eu nu am semnat-o din cauza ca nu am fost de accord cu unele puncte ce apareau in ... (vezi toată discuția)