avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Buna,
poate sa ma ajute cineva?
ma intereseaza ce modificari au aparut in clauzele inscrise intr-un CIM pentru un nou angajat???

Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 28 Februarie 2011
In cazul in care aceste propuneri intra in vigoare, cum vor afecta ele pe cei care au deja CIM incheiate?
Va fi nevoie, pentru fiecare angajat in parte, de semnare a unui act aditional prin care sa se alinieze CIM semnat inainte de adoptarea legii, la noul cod al muncii? Ma refer aici la perioada de preaviz, de exemplu, care se regaseste in CIM.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
InaME, utilizator
Exista principiul neretroactivitatii legii ... este regula juridica potrivit careia o lege civila se aplica numai situatiilor ce se ivesc dupa adoptarea ei, iar nu si situatiilor anterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz ciprianst ciprianst As dori ajutorul in rezolvarea corecta a urmatoarei probleme: - angajatorul a transmis un act aditional prin care se modifica perioada de preaviz in cazul ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)
Act aditional CIUBUC FLORI MIHAELA CIUBUC FLORI MIHAELA Buna ziua, Odata cu schimbarea codului muncii a aparut cumva un alt model de act aditional? (vezi toată discuția)