avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare de catre ex sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare de catre ex sot

am o fetita de 3 ani si sunt divortata din ianuarie 2010.Dar fostu sot a trebuit sa plateasca pensia alimentara din ziua in care s-au depus actele de divort adica din iunie 2009 dar el nu mi-a dat nici un ban pe cele 6 luni din urma,pensia alimentara e de 150 de lei si pana in momentul de fata imi da o data la 2 luni dar imi da dar pe o singura luna banii nu e corect deloc chiar daca are servici zice ca nu are posibilitatea sa-mi dea nici pe cele 6 luni din urma.. cica trebuie sa traiasca si el...ce pot face sa recuperez banii din urma si sa fie corect cu banii in continoare.Tin sa mentionez ca are sa-mi dea in jur de 1700 de lei sa fie la zi...pot face ceva sa i se traga direct din salar si ce pot face sa-mi recuperz banii..va rog din suflet nu ocoliti mesajul meu
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
mariniucsimona, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariniucsimona , utilizator 00:20, 28 Februarie 2011
Pe de o parte puteti sa faceti plangere penala impotriva lui pentru abandon de familie, dat fiind faptul ca va datoreaza pensia pentru mai mult de 3 luni.
Pe de alta parte, verificati daca judecatoria a transmis la locul de munca sentinta de obligare a sa la plata pensiei de intretinere ... in caz contrar, investiti sentinta cu formula executorie si solicitati ca angajatorul sa va vireze in cont suma reprezentand pensie de intretinere pentru minor.
dar pot face plangere penala chiar daca el are de platit din 29 06 2009?divortul sa incheiat 29 01 2010 atunci sa dat decizia definitiva si irevocabila dar pe decizie scrie ca are de plata de pe 29 06 2009 de cand s-au inaintat actele de divort.. deci el mi-a dat pana acum 1080 in 18 luni si si trebuia sa-mi dea 150 pe luna a ramas restant 1620 se poate sa fac plangere penala pt rau platnic sau ce ma sfatuiti sa fac mai exact..chiar nu stiu ce sa fac.. multumesc din suflet ca mi-ati raspuns
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
mariniucsimona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturile parintesti Andreea820 Andreea820 Buna seara!As dori sa va impartasesc putin din experienta traita si decizia pe care am luat-o in urma consultarii cu sotul si copilul.Sunt divortata de 8 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare mariniucsimona mariniucsimona sunt div din 2009 din iunie,am o fetita de 3 ani ex tot e obligat sa-mi dea o pensie alimentara de 150 lei din iunie si pana acum mia dat 1100lei mai are ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara mariniucsimona mariniucsimona sunt div din iunie 2009 ex sot e obligat sa-mi dea o pensie alimentara de 150ron pe luna el de atunci si pana acum mi-a dat doar 1100ron si mai are sa-mi dea ... (vezi toată discuția)