avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act doveditor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act doveditor

Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat numele din cerificatul de nastere.
Deci eu prezentand pasaportul italian in noul nume iar ca act doveditor de schimbarea numelui pot atasa traducerea apostilata si legalizata a acestui decret?
Deci practic eu trebuie sa solicit aceasta schimbare de nume si in Romania?
Deci voi solicita transcrierea in certificatul de casatorie roman( actul prin care am dobandit numele sotului ) schimbarea numelui in strainatate?
Facuta trancrierea in actul de casatorie roman voi putea sa solicit si ACT DE IDENTITATE ROMAN cu acelasi nume din ITALIA?
Mentionez ca sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate si detin pasaport CRDS expirat.
Cel mai recent răspuns: ContSters186828 , utilizator 08:01, 2 Martie 2011
Hotararea instantei este problema? Intocmiti o cerere privind clarificarea dispozitivului hotararii.
Buna ziua,

Se aplica in Romania legea 119/1996 republicata pentru transcrierea in certificatul de casatorie schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei italiene ?
Iar in urma acestei transcrieri de schimbarea numelui sa pot obtine pasaport CRDS sau carte de identitate perovizorie fiind cetatean roman cu domiciliul in strainatate .
Ca act doveditor pot arata pasaportul italian si decretul de cittadinanza unde se stipuleaza schimbarea de nume?
Deasemeni acum starea civila italiana i-mi elibereaza certificat de casatorie in noul nume(numele din certific. de nastere).
Cum aceste documente italiene trebuie traduse si apostilate intreb :care sunt actele necesare pentru transcrierea pe marginea certificatului roman ,schimbarea numelui in strainatate si daca consulatul roman in Italia poate aplica legea 119/1996 republicata :
- O copie conform cu originalul de pe decretul de cittadinanza tradusa in lb. romana si apostilata este acceptata ?
- SAU,
trebuie sa traduc si sa apostilez SI certificatul de casatorie eliberat de primaria din Italia (in care am numele schimbat ,bineinteles cu aceeasi data de eveniment de casatorie ce a avut loc in Romania )??
Va multumesc anticipat ,Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
ContSters186828, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 119/1996 ContSters186828 ContSters186828 Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren ContSters186828 ContSters186828 Doresc sa intabulez un teren obtinut prin partaj judiciar de iesire din indiviziune dintro mostenire intre frati.Hotararea judecatoreasca este pe numele avut ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere majd ayan majd ayan ma numesc marinela am doi copii nascuti in italia cu un baiat din tunisia care nu are pasaport iar consulatul tunisian nu ii lasa pasaportul pentru motive ... (vezi toată discuția)