avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de superficie

buna ziua!in urma unui lung proces,am pierdut pamantul de sub casa plus curte,mentionez ca in urma altei hot.jud.eu am drept de superficie asupra tuturor terenurilor de sub casa si totate anexele!ce se poate intampla in cazul asta,pot fi obligat sa-mi mut locuinta si anexele?:(va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IOAN38 , utilizator 19:44, 13 Martie 2011
nu,,a dobandi terenul respectiv dupa 20ani de la procesul cu superficia!cu ce ma ajuta daca intabulez si eu respectivul teren?
Va ajuta in sensul ca in cartea funciara, in partea a III-a (care se numeşte "sarcini), va fi inscris dreptul dvs. de superficie, iar un eventual cumparator al terenului (in cazul in care proprietarul acestuia s-ar gandi sa vanda) va fi nevoit sa respecte acest drept al dvs., in cazul perfectarii contractului de vanzare-cumparare.
Si nu, nu intelegeti ca dvs. intabulati terenul! Proprietarul terenului si titular al dreptului de proprietate in cartea funciara este respectiva persoana, iar dvs. veti proceda doar la intabularea dreptului de superficie in favoarea dvs., iar asta nu va face proprietar! Doar ca, repet, oricine ar fi proprietarul terenului, va avea obligatia sa va respecte dvs. dreptul de superficie pe intreaga durata a existentei constructiei.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
Paula Tudor, Consilier juridic
mutumesc inca o data!hotararea proprietarului e definitiva si irevocabila!se mai poate face ceva ca sa se schimbe situatia?un nou proces,o rejudecare?eu sunt sigur ca mi sa facut o nedreptate!acest pamant a fost dat de zestre tatalui meu,nicidecum nu trebuia impartit!!!!mie mi sa dat teren gol,iar lui terenul de sub casa si curtea!nu se putea invers???#-o
o sa pot renova constructiile respective?o sa pot optine o autorizatie de constructie in cazul in care as vrea sa mai anexez o camera la casa?
nu ma mai ajuta nimeni?:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intabula casa noastra care este construita pe terenul parintilor mei? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, In anul 2004 am inceput constructia unei case in Cluj. Terenul era, si este si in prezent al parintilor mei (ei avand casa pe acel teren). Parintii ... (vezi toată discuția)
Acte necesare construire locuinta adrianciulei1970 adrianciulei1970 Doresc sa construiesc o locuinta proprietatea mea in curtea parintilor(in prezent stau cu parintii in casa lor).Va rog sa-mi spuneti ce acte imi trebuie si ... (vezi toată discuția)
Constructie pe numele parintilor cu banii mei! crismari crismari buna ziua! puteti ajuta o prietena in aceasta problema cu un sfat! \" a costruit cu sotul, o casa, pe numele si terenul parintilor ei, avand acordul ... (vezi toată discuția)