avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Convocare AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Convocare AGA

sant mandatarul a doi asociati dintr-ul SRL .Datorita faptului ca exista mari divergente intre asociatul care este si administratorul societati si ceilalti doi asociati pe care ai mandatez doresc sa stiu daca in baza procurii pe care o am pot sa convoc adunarea generala a societatii ? Mentionez faptul ca desi posed o procura notariala asociatul administrator a reusit in instanta, interdictia mea de a intra in sediul secundar al societatii , unde defapt isi desfasoara activitatea societatea.
Cel mai recent răspuns: lucicaB , utilizator 08:26, 1 Martie 2011
L.31 din 1990 Art. 195. - (1) Administratorii sunt obligaţi să convoace adunarea asociaţilor la sediul social, cel puţin o dată pe an sau de câte ori este necesar.
(2) Un asociat sau un număr de asociaţi, ce reprezintă cel puţin o pătrime din capitalul social, va putea cere convocarea adunării generale, arătând scopul acestei convocări.
(3) Convocarea adunării se va face în forma prevăzută în actul constitutiv, iar în lipsa unei dispoziţii speciale, prin scrisoare recomandată, cu cel puţin 10 zile înainte de ziua fixată pentru ţinerea acesteia, arătându-se ordinea de zi.
Multumesc
Nu ati inteles intrebarea .Pot eu in calitate de mandatar sa convoc AGA sau numai mandantii mei (asociatii) au acest drept.
Trebuie sa vedeti pentru ce ati fost mandatat in procura. Daca in procura se precizeaza inclusiv convocarea AGA, iar asociatii pe care ii reprezentati detin o patrime din capitalul social - DA , aveti acest drept. Dl. avocat v-a indrumat foarte bine. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare aga dumilor dumilor Buna ziua! Asociatul majoritar poate convoca aga? Administratorul societatii nu a convocat aga pentru aprobarea bilantului, cerand doar semnarea lui de catre ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca aga nicoleta_85 nicoleta_85 cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca AGA, atat la un SA cat si la SRL? cu 5 % pot convoca adunarea ordinara? (vezi toată discuția)
Adunare generala dragnea.georgeta dragnea.georgeta Va rog sa imi spuneti cum, cine si cand trebuie sa convoace adunarea generala intr-un srl? Vreau sa pun in discutie cateva chestiuni importante si ceilalti ... (vezi toată discuția)