avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

Buna! As vrea si eu sa ma lamuriti/ajutati in problema mea.Intr-un proces civil,in care am fost implicata eu si un amic,instanta a decis ca trebuie sa platim creditorului suma de 1600 lei.Azi am gasit acasa o hartie de la executorul judecatoresc prin care eram anuntata ca s-a infiintat poprire asupra salariului meu pe suma integrala de 1600 de lei desi eram doi in cauza.Eu sunt de aocrd sa-mi platesc partea mea -adica jumatate,adica 800 de roni- dar mi se pare absurd sa platesc integral.Ce sfat imi dati?Am vreo sansa daca contest executarea pt intreaga suma?si daca da..ce sa invoc,ce articol,intrucat suma despre care fac vorbire nu e f mare si nu-mi permit sa-mi angajez un avocat.Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 06:45, 1 Martie 2011
Creditorul se poate indrepta numai impotriva dvs. cu executarea silita.
Creditorul are dreptul de a se indrepta impotriva oricaruia dintre debitori, fiind obligati in solidar la plata datoriei, iar cel fata de care s-a facut executarea are dreptul de a formula actiune in regres impotriva co-debitorului, in speta amicul dvoastra, pentru recuperarea a jumatate din datorie.
iertati-ma dar de ce doar eu? in sentinta era precizat ''raspundere in solidar"
"raspundere in solidar"=oricare dintre debitori va suporta integral debitul.
asa cum a precizat si colegul meu,dvs aveti la indemana o actiune in regres impotriva amicului.Este posibil ca numai dvs sa fiti in prezent solvabila.Mai mult, creditorul poate stabili pe care anume dintre debitori sa il execute silit.
totusi, va sugerez urmatoarea solutie:
impreuna cu amicul dvs sa mergeti pana la executorul judecatoresc.Amicul dvs sa de-a o declaratie prin care este de acord ca pt jumatate din suma sa i se popreasca si lui din salar.Desigur, daca v-a ramas in continuare"amic"..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator. ContSters241638 ContSters241638 In urma unei decizii penale am fost obligat la plata unei sume in solidar cu alte 6 persoane. Deci suma se va imparti in mod egal la toti sau cum trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Executare obligati in solidar eugen82 eugen82 cum se executa o hoatrire irevocabila prin care doua persoane sint obligate la o plata? au fost piriti impreuna in solidar si au pierdut. se executa unul 50% ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc cercetasa cercetasa in urma unui proces de loviri si alte violente am de platit in solidar cu cineva suma de 3300 lei. azi am primit instiintare de la executorul judecatoresc la ... (vezi toată discuția)