avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... eroare materiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

eroare materiala

Indreptarea unei erori materiale dintr-o hotarare a consiliului judetean cu privire la suprafata unui teren se poate realiza doar prin emiterea unei alte hotarari sau si printr-o simpla adresa de rectificare? multumesc mult !!!!
Cel mai recent răspuns: irina2011 , utilizator 23:24, 1 Martie 2011
daca este eroare materiala se poate publica o simpla rectificare, nu este necesara o noua HCj.
Chiar daca eroarea consta in suprapunerea terenului public peste terenul privat?
atunci nu este o eroare materiala, ci este un HCJ gresdit pe fondul problemeil. eroare materiala este atunci cind se greseste numele unei persoane fara ca acest lucru sa duca schimbarea complea de identitate (adica restul datelor sunt corecte) ori se greseste numele strazii (o litera, de exemplu). iar aceasta greseala intervine in procesul de redactare a HCJ ori al celui de tiparire.
Multumesc mult! Eu am incercat sa explic celor in cauza ca va fi nevoie de o hotarare de rectificare dar mi s-a spus ca e de ajuns ca Consiliul Judetean sa emita doar o adresa.Lucru care mie nu mi se pare logic pentru ca e vorba de o suprafata de teren pentru care in mod gresit s-a dat hotarare ca apartine domeniului public cand deja figura in cadastrul anterior ca fiint teren privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de actiune trebuie introdusa in cazul unei suprapuneri virtuale de terenuri? supperbog supperbog Precizari prealabile: - 2 terenuri invecinate se suprapun din cauza unor erori ivite cu prilejul masuratorilor cadastrale si stabilirii coordonatelor. Unul ... (vezi toată discuția)
Rectificare act de mostenitor gabitza1007 gabitza1007 buna ziua. am si eu o mare problema. in anul 1972 bunicul meu impreuna cu bunica au cumparat un teren in suprafata totala de 299 mp. in anul 1987 bunica ... (vezi toată discuția)
Dosar cadastru nerezolvat mihaela c mihaela c buna ziua. locuiesc cu socrii mei care vor sa ne dea prin vanzare cumparare o parte din suprafata curtii si o parte din casa in care locuim cu totii. problema ... (vezi toată discuția)