avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere pensie copil major in actiune divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere pensie copil major in actiune divort

unul dintre capetele de cerere din actiunea de divort este cererea de pensie de intretinere unui copil ajuns de cateva luni la varsta majoratului, dar care este in cls. a 12-a, care doreste sa continuie studiile universitare si care doreste sa ramana in ingrijirea mamei reclamanta. ma gandesc, la pr term de judecata sa renunt la acel capat de cerere...totusi mama nu mai are calitate procesuala intru cat copilul este major... exista vreun castig al pensiei de intretinere pt copil in aceasta situatie??? se poate face si o act separata, insa in numele majorului, dar nu trebuia sa existe initial o hot def de pensie inainte de majorat? adica o hot de divort inainte de majorat? multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:15, 3 Martie 2011
Nu este abosolut nici o problema, precizati actiunea in temeiul art 132 pct.2 c.proc civ., in sensul ca renuntati la judecata cu privire la stabilirea pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate obtinere pensie alimentara pentru copil dupa divort capsunica1967 capsunica1967 am divortat acum un an si la data divortului desi aveam un copil de 19 ani care era student, nu am convenit cu fostul sot asupra pensiei alimentare a ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, am o hotarare de divort, definitiva, conform caruia mi s-a stabilit plata pensiei de intretinere pentru copil, pana la implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)