avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inregistrare video
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inregistrare video

am o intrebare, poate ciudata. cum se prezinta practic in instanta de catre politia rutiera inregistrarea video a incalcarii unei reguli de circulatie. vine politia cu caseta si instanta are un dvd la dispozitie? poti sa vezi si tu inregistrarea? ori inregistrarea o vede doar judecatorul si apoi da sentinta? de regula, vine cineva de la BPR sau trimit caseta? am solicitat inregistrarea video si vreau sa stiu la ce sa ma astept in instanta. sper ca nu se trimit fotografii ale inregistrarii!:)
Cel mai recent răspuns: cristianbanc , utilizator 22:57, 1 Martie 2011
Sunt doar fotografii-planse foto.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
andymaurul, utilizator
:O prin urmare nu este o inregistrare dinamica. atunci de ce in pv a scris ca am fost inregistrat video?#-o sa scrie "inregistrat foto". poate fi un motiv de recurs? pot trimite o fotografie sau fotografii care nu pot surprinde in mod real miscarea vehiculelor.multumesc ptr raspuns. pe mine asta ma intereseaza, miscarea vehiculelor. o fotografie poate sa fie trucata pe cand o inregistrare video mai greu, trebuie umblat la pixelul albastru :(
Nu este asa,deoarece plansele foto fac parte din inregistrarea video a politiei,care este efectuata cu aparate omologate.
Proba video este un CD pe care il poti urmari impreuna cu judecatoarea la finalul sedintei din ziua respectiva!
poate sa fie foarte adevarat sa faca parte din inregistrarea video iar aparatul sa fie omologat. agentii sa aiba atestat de utilizare a aparatului, etc. ma refer la faptul ca dintr-o fotografie nu iti poti da seama de dinamica evenimentului. sa vorbim teoretic, de exemplu intr-un accident in care sa zicem ca au fost implicate 5 masini, toate distruse, victime, chestii , socoteli, accidentul inregistrat video cu aparate omologate montate pe x masini de politie, la proces sunt aduse planse foto. cine este vinovat de producerea accidentului daca nu vezi efectiv dinamica producerii lui? ii spune "inregistrare video" ? sa faca bine politia sa puna inregistrarea pe un dvd , aduc eu laptopul daca nu au (pol sau instanta) si vedem cine este vinovat. este cu totul altceva daca te inregistreaza radar, atunci, da, pot trimite o foto cu viteza si nu ai ce comenta. exista undeva aceasta procedura de prezentare a probei video de catre politie, in legislatie sau oriunde ?

Alte discuții în legătură

Contestare p-v de constatare a contraventiei - amenda radar gabi1981 gabi1981 Buna ziua, si multumesc anticipat pentru raspunsuri. Am contestat un proces verbal pentru amenda radar (motivul: nu circulam cu 75km/ora asa cum a mentionat ... (vezi toată discuția)
Cine este agentul constatator? inregistrare video sau plansa foto? cyan cyan conform art. 109 din oug 195 constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de politistul rutier iar constatarea contraventiilor se poate ... (vezi toată discuția)
Fotograf profesionist, am prestat servicii la o nuntă iar după predare am fost amenințat deși am executat în întregime contractul. cum mă pot proteja? bobemihai bobemihai Buna ziua. Am o mica problema dar care imi da batai de cap. Ca fotograf de evenimente am fost solicitat pentru o nunta in zona Pantelimon Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)