avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei!

1. Sunt o mama singura cu o fetita de 6 ani , nascuta dintr-o relatie nelegalizata, o "aventura" daca mi se permite exprimarea.
2. De un trei de zile , am o relatie care urmeaza sa se finalizeze in iunie cu casatoria noastra.
3 Fiica mea are o relatie minunata cu viitorul meu sot, il numeste tata si acesta a si recunoscut-o la starea civila, acum un an, dorind sa ii ofere statut de legitimitate . Pana la acea data a avut celebra "linie" la tata.Am avut parte de mentalitatea conform careia , un copil fara tata, nu este decat un subiect de discutie (oricat de bine crescut si inteligent este #-o)
4. Tatal biologic nu a dorit niciodata sa intre in contact cu ea , din luna a 4-a de sarcina . Nu a contribuit cu nimic, nici macar nu a vazut-o.
5. De cateva luni, am primit telefoane de la acesta, cum ca doreste sa vada fata, sa aiba o relatie cu aceasta... ca are constiinta incarcata...etc. Nu am nimic impotriva acestui lucru, doar ca , dicutatand cu un psiho-pedagog, mi s-a spus ca nu este tocmai potrivit pentru ea sa fie bulversata la varsta asta. Mai ales tinand cont de cracterul tatalui biologic, care este o persoana fara venit, fara familie si cu o conduita morala sub semnul intrebarii. Vreau sa spun ca fata are o relatie minunata cu viitorul meu sot, dar i-am explicat in termeni adecvati ca este fiica altui barbat, ca mami a avut o relatie, din care s-a nascut ea...etc. Nu i-am spus absolut nimic rau despre acesta, tocmai in ideea de a nu forma idei in capsorul unui copil.
6. I-am explicat acestuia ca nu este in interesul copilului sa fie bulversat acum, sa mai asteptam pana la 10-12 ani(asa mi-a spus psiho!!!) si ca nu trebuie fortata sa faca ce nu vrea. Insa raspunsul lui este ca el vrea sa-si spele constiinta si ca o considera suficient de mare si ca sunt bazaconii ceea ce spun psihologii. Citez "Ce tot aburesti aici , iti aduc io pe 5 care zic ca nu e nici o problema!!!Cu bani, faci orice...."
7. Am aflat cum ca este sustinut financiar de cineva din lumea , hai sa-i zicem "interlopa" si aici m-am speriat. M-a amenintat ca incepe procesul contra mea si ca el vrea sa aiba o relatie cu fata, sa "o plimbe prin Europa", ca vrea si el sa o creasca. Fara subiectivitate, cum poti tu....fara venit.... fara familie, la 28 de ani... sa contribui la educatia si buna crestere a unui copil?! Ce interese are , de fapt?
Am inteles ca are si ceva cazier in strainatate (pt dus fete la prostitutie). Mi-e frica pentru copilul meu!!!!
Ce pot face eu acum?Ajutati-ma cu un sfat!Pe el il ajuta cineva foarte "infipt" in sistemul juridic, deoarece mi-a spus ca, in cazul unui proces , imi face ore de vizita cum vrea el si oricum pensie alimentara nu imi da ca nu are de unde, iar daca ii fac plangere penala, sa nu ma "agit" ca primeste NUP din start.
Va rog, daca puteti, ajutati-ma cu un sfat pertinent!Cum vedeti aceasta situatie?
Va multumesc!
PS Dupa casatoria mea , mai poate incepe actiunea de tagada a paternitatii?
Cel mai recent răspuns: nephilim , utilizator 16:45, 4 Martie 2011
Actiunea in contestarea recunoasterii paternitatii care nu corespunde adevarului poate fi exercitata oricand, de catre orice persoana care justifica un interes.
Insa, aceasta trebuie sustinuta de un material probator solid , inscrisuri , interogatoriu , martori , o expertiza medico-legala.
Daca filiatia fata de tata a fost stabilita in mod corespunzator, nu puteti schimba situatia de fapt deja consemnata intr-un act juridic (certificatul de nastere ).
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pai interesul copilului este sa nu fie schimbata filiatia fata de tata (trecuta in CN). Ceea ce vrem noi sa evitam este traumatizarea minorului si folosirea lui ca "razbunare" . Amenintarile au inceput in momentul in care mama a dezvoltat o relatie cu finalitatea casniciei, in care minorul a primit legitimitate si statut in societate.
"Avocatul mi-a spus ca , prin drepturile copilului , daca se constata ca i se aduce un prejudiciu si nu este in concordanta cu principiul interesului superior al copilului, actiunea de contestare poate fi atacata."

are dreptate avocatul.. una e sa concepi, alta sa fi tata. mai ales ca s-a trezit dupa 6 ani..
avocatul dvs va sti ce sa faca in caz ca se va ajunge la judecata
Doamna "gi_jane2" va multumesc!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)
Drept de paternitate erish erish Este posibil ca un barbat ce afla ca are un copil, sa o oblige juridic in vreun fel pe mama acestuia sa fie de acord cu un test de paternitate, desi mama nu ... (vezi toată discuția)