avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire apartament

Buna ziua
Mama mea a decedat acum 10 ani . Am inceput la un notar procedeul de mostenire cedand actiunile de stat ce erau ale mamei mele in favoarea fratelui meu, insa nu am continuat demersurile de mostenire referitoare la apartamentul parintesc. Apartamentul a ramas pe numele mamei mele si a tatalui meu. Acuma tatal meu s-a recasatorit.
Intrebarea mea este: cat ar putea mosteni actuala sotie a tatalui meu din apartamentul parintilor mei in cazul in care tatal meu ar deceda (el fiind grav bolnav);
respectiv: ce demersuri am putea face astfel incat apartamentul parintesc sa ramana doar in mostenirea mea si al fratelui meu?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ritadebrenti , utilizator 15:21, 8 Martie 2011
ritadebrenti a scris:

Am inceput la un notar procedeul de mostenire cedand actiunile de stat ce erau ale mamei mele in favoarea fratelui meu, insa nu am continuat demersurile de mostenire referitoare la apartamentul parintesc. Apartamentul a ramas pe numele mamei mele si a tatalui meu.

...cum se putea ceda dreptul la actiuni fara o mostenire finalizata?...
Se pare ca partea nici nu doreste sa ne lamureasca. Nivelul meu de intelegere presupune insa ca nu este obligatoriu ca orice demers inceput sa fie si finalizat. De altfel sunt multe proceduri incepute si suspendate, etc ...
Apoi, terminologia partilor este de multe ori deficitara. Nu am convingerea ca atunci cand partea spune ”am cedat” chiar s-a intamplat o cedare (renuntare) in sensul legii.
De aici rezervele mele.
Multumesc de toate comentariile. D-nul Ovi avea dreptate, Chiar daca nu a finalizat demersurile de mostenire CEDAND actiunile mamei s-a considerat ca am renuntat la mostenirea din partea ei, iar fratele meu a primit un certificat de mostenitor.
In cele din urma am urmat sfatul notarului si si tatal meu mi-a donat partea lui de apartament, iar actuala lui sotie a facut declaratie in fata notarului conform carea ea se declara gratuata in valoarea partii din imobil ce i-ar fi revenit prin mostenire dupa tatal meu (ioi sper ca se intelege).
multumec inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire proprietate ebogdan2014 ebogdan2014 Bună ziua. Părinții mei au dobândit în timpul căsătoriei lor un apartament. Eu mai am un frate. La un moment dat ei au divorțat, și nu au făcut ... (vezi toată discuția)
Succesiune PG67 PG67 Speta: Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani! Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2) Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)