avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Casa de marcat e obligatorie pentru o intreprindere ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Casa de marcat e obligatorie pentru o intreprindere individuala?

Am Intrep. Individuala cu norma venit incepand cu 01 martie 2011 si as vrea sa stiu daca e nevoie de casa de marcat sau pot folosi chitantier si facturier.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:09, 5 Martie 2011
OUG nr 28/1999, art. 1 (1) prevde ,, Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale,,.
intrebare: daca nu am punct de lucru mai este nevoie de casa de marcat?eu stiu ca nu.(vand electrocasnice dar nu am magazin)
Pai de unde le vindeti? De la dvs. de acasa? Nu este vorba de a avea sau nu un magazin. Este vorba de vanzarea catre populatie.
aduc marfa pe baza de comanda (direct la client acasa,nu am stoc).doar intermediez vanzarea.
Deci este intermediere. Cine va plateste comisionul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat breman breman Buna ziua - la un PFA daca vand marfa numai catre persoane juridice nu am nevoie de casa de marcat? (vezi toată discuția)
Vanzarea prin comis voiajor impune casa de marcat? ina_enache ina_enache Buna ziua Va tot stresez cu dilemele si sper sa ma puteti ajuta. Va rog sa-mi dati si legea care impune sau nu casa de marcat in aceasta situatie Mii ... (vezi toată discuția)
Obilgativitatea casei de marcat StoicescuAndrei StoicescuAndrei buna ziua...detin o intreprindere individuala neplatitoare de TVA pentru comert cu amanuntul piese si accesorii auto,vanzarea se face numai la comanda ... (vezi toată discuția)