avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare transcriere casatorie si divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare transcriere casatorie si divort

O persoana casatorita in strainatate si ulterior divortata trebuie sa faca transcrierea casatoriei si a divortului in registrele de stare civila romanesti, pentru a se putea recasatori in Romania. I se cere insa actul original de casatorie, pe care insa l-a predat la dosarul de divort. Ce alt act poate aduce pentru a se face transcrierea?
Cel mai recent răspuns: mirela_74 , utilizator 10:14, 16 Ianuarie 2011
Incercati sa luati legatura cu Ambasada Romaniei din Emirate. Ei va vor spune care sunt conditiile si actele necesare pentru a incheia o casatorie valabila in aceasta tara.
dar in cazul unei casatorii oficiate in SUA, urmata de un divort pronuntat tot in SUA care este procedura? inteleg ca Statul roman nu recunoaste nici unul dintre evenimentele mai sus mentionate si trebuie facuta transcriere atat pentru casatorie cat si pentru divort, in prezent figurand ca persoana necasatorita in Romania. Problema e ca pe mine nu ma intereseaza ca aceasta casatorie sa fie validata de Statul roman - daca nu o recunoaste, foarte bine, nu ma deranjeaza. Acum vreau sa ma recasatoresc (in Romania) si nu-mi este foarte clar daca o pot face sau trebuie sa trec prin toata birocratia cu validarea fostei casatorii si a divortului...care oricum nu au fost si nu sunt valabile in Romania.
Din pacate da, trebuie sa treci prin toata birocratia asta. Altfel se considera fals in declaratii cand afirmi ca esti necasatorita (asta insemnand ca nu ai fost casatorita niciodata). Legal e sa spui ca esti divortata si sa aduci toate actele care confirma acest lucru.
Salut,

urmeaza sa ma REcasatoresc si am vazut recent ca imi trebuie hotarare de divort definitiva si irevocabila. Eu am hotararea cam de 1 an. Pe ea nu este nici o mentiune de acest gen. Mai trebuie sa poarte ceva in plus acesta decizie de divort pentru a fi definitiva si irevocabila?
Daca da de unde o iau si in cat timp se poate elibera ? M-am trezit tarziu si mai am doar 2 zile pana la depunera dosarului.

Multumesc
Pe decizia de divort trebuie sa se puna o stampila sau ceva de genul acesta cu mentiunea"definitiva si irevocabila".
Din cate stiu eu, asta se face la judecatoria unde s-a pronuntat divortul. La Iasi de exemplu, cumnatul meu a reusit sa obtina mentiunea in aceeasi zi, chiar daca initial i se spusese ca dureaza cateva zile. Asa ca trebuie sa te grabesti ca sa poti rezolva problema in timp util.

Alte discuții în legătură

Casatorie in anglia ! karlo_cip karlo_cip buna!sunt casatorit in uk din 2011 la primaria locala dintrun mic oras, mai mult pentru a obtine actele (o mare prostie)vreau sa stiu daca este recunoscuta ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii si casatoriei din strainatate, in romania claudymaria claudymaria sunt cetatean roman casatorita de 5ani cu un spaniol si avem o fetita de 1 an .cum procedez ptr. a o inregistra in evidenta populatiei in Romania.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Divort DRAGOS PRELIPCEAN DRAGOS PRELIPCEAN pot desface intr-o instanta romaneasca o casatorie incheiata in strainatate intre un cetatean roman si unul strain? (vezi toată discuția)