avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decaderea din dreptul de a administra interogatoriul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decaderea din dreptul de a administra interogatoriul

la primul termen de judecata dupa depunerea intampinarii, partile in litigiu propun probe pe care nu le-au propus prin cererea de chemare in judecata (reclamantul), prin intampinare (paratul);
reclamantul solicita administrarea probei cu interogatoriul paratului (pers juridica), iar instanta ii incuviinteaza cererea, punandu-i in vedere sa depuna interogatoriul intr-un termen scurt pt a-i fi comunicat paratului, astfel incat raspunsul la interogatoriu sa poata fi depus pana la/la termenul urmator;
daca reclamantul nu se conformeaza, paratul poate sa solicite decaderea reclamantului de a mai administra proba cu interogatoriul (avand in vedere ca nu l-a depus in termenul stabilit de instanta)?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:57, 3 Martie 2011
la fond, probele pot fi solicitate inclusiv in timpul desfasurarii procesului, in functie de context,necesitate,relevanta lor,etc.
in principiu, se poate solicita decaderea;dar va ramane la latitudinea instantei, neexistand un text imperativ in acest sens.
Daca instanta a dat o dispozitie prin "Incheierea de Sedinta Publica"ca intermen scurt sa se depuna nate de probe cu adrese, lista cu intrebari pentru "Interogatoriu" sau duplicate dupa acte ce au fost depuse la termenul de judecata,,, etc. Si partea nu se conformeaza dispozitiilor instantei pa langa decaderea din probe respective, poate aplica si sactiunea "amenzii"(vezi dispozitiile art.108^3 C.p.C.)....Am intalnit cazuri fregvente in practica judiciara...=D>=D>:sorry::sorry:=D>
Nedepunerea interogatoriului poate aparea si ca lipsa de interes din partea reclamantului , in administrarea acelei probe.Categoric , ca fiind impusa de catre instanta aceasta obligatie si neindeplinita, partea adversa poate solicita decaderea din acesta proba, cum o poate constata din oficiu chiar instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns interogatoriu otto2007 otto2007 Daca paratul nu a raspuns nici la al 3 lea termen la interogatoriu desi i s-a pus in vedere si in incheierea de sedinta ce se intampla? (vezi toată discuția)
Raspuns interogatoriu alexix alexix o persoana juridica care a primit interogatoriu odata cu cererea de chemare in judecata cand trebuie sa depuna raspunsul odata cu intampinarea? (vezi toată discuția)
Interogatorii - anulare contract legea 112 adrianadamian2009 adrianadamian2009 Va solicit un raspuns la urmatoarea speta: Intr-un proces de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vanzare-cumparare pe legea 112/1995, in ... (vezi toată discuția)