avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In atentia potentialilor someri!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In atentia potentialilor someri!

Avand in vedere ultimele modificari ale Legii somajului, pentru a beneficia de indemnizatie de la data incetarii contractului de munca, vom fi nevoiti sa depunem dosarul in 10 zile
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:43, 9 Martie 2011
Parerea mea este ca trebuia sa le trimiti in scris cu confirmare de primire, o notificare prin care sa le ceri plata si o sesizare catre ajofm ,deoarece ai pierdut o luna de indemnizatie din cauza lor si in plus,la CAS vei figura cu 1 luna lipsa stagiu care va trebui sa o achiti din buzunar, daca vei avea nevoie de servicii medicale(Doamne fereste!)
Aveti grija caci cei de la AJOFM vor face tot posibilul sa nu va ofere indemnizatia . Eu i-am dat in judecata pentru o interpretare de lege si am castigat . Insa ei vor face totul pentru a nu va inregistra .
Nu am cui sa mai trimit scrisoare pnetru ca firma s-a inchis chiar si contabila a intrat in somaj ,ea avand continuitate,eu am avut un an fara plata pentru copil.Datoriile firmei catre stat se for plati intr-un final pentru firma are de recuperat t.v.a si se va face o compensare dar asta mai dureaza.Angajatorul nu stie de capul lui ,se gandeste doar ca a pierdut si nu-i pasa de angajati,oricum nu am de gand sa-i las in pace.
Angajatorul, prin administrator sau prin lichidator (daca a inceput procedura de lichidare/reorganizare), este obligat sa va comunice un preaviz cu cel putin 20 de zile lucratoare inainte de data intrarii in somaj. De la aceasta data aveti 10 zile sa va depuneti dosarul de somaj ca sa primiti ajutorul incapand cu data concedierii. Si, aporopo de subiectul acestui thread, dosarul se poate depune si dupa mai mult de 10 zile (nu mai mult de 12 luni), dar se va primi somaj incapand cu data depunerii cererii.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
valeriu_facaeru, utilizator
Multumesc pentru raspuns tocmai amsunat la agentia de somaj din sectorul unde apartin si mi-a raspuns ca beneficiez de somaj daca angajatorul plateste datooria dar am pierdut o luna din ajutorul de somaj.Asta este nu toata lumea este responsabila,angajatorul nostru ne-a anuntat de pe o zi pe alta ca inchide iar firma a lasato de izbeliste ,se vor ocupa de ea cei ce au de recuperat bani.

Alte discuții în legătură

Termen depunere dosar somaj - 10 zile monybs monybs Am si eu o mare problema. Mi-a fost desfacut contractul de munca in 12 februarie 2011 . la acea data termenul pentru depunerea dosarului la AJOFM era de 30 ... (vezi toată discuția)
Depunerea actelor de somaj Gratziella Gratziella Buna seara! Incepand cu data de 11.02.2012 imi inceteaza contractul de munca cf. art. 65 alin 1 din codul muncii. Am intampinat o problema pentru ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)