avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa post intocmita retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa post intocmita retroactiv

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi specificati daca dupa o perioda de 4 ani si 5 luni de la angajare, angajatorul imi poate cere semnarea fisei postului, in conditiile in care nu am semnat un astfel de document pana in momenul de fata.
Mentionez ca acum 2 zile mi-a dus in vedere sa demisionez sau voi fi dat afara (din motive subiective), astfel ca intuiesc ca semnarea fisei de post in cazul de fata nu-mi va fi deloc favorabila. Cum se poate justifica un eventual refuz in semnarea acestui document si care ar fi repercusiunile legale in cazul in care nu as accepta sa semnez.

Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: abranesteanu , utilizator 23:05, 2 Martie 2011
de regula, CIM trebuie sa fie insotit de fisa postului...daca nu ati avut pana acum aceasta fisa, sa fiti sigur ca angajatorul doreste sa va "puna la punct" si cand va "prinde" ca incalcati fisa postului, va da afara. Aveti obligatia sa o semnati, dar ea e valabila numai de la data semnarii ei. Daca nu doriti sa o semnati, probabil va da afara...:yes:
Dvs semnati fisa postului punand data langa semnatura ,respectiv data la care luati cunostiinta.Probabil ca va pregateste ceva ,dar fiti prudent.
Aveti obligatia legala sa primiti fisa postului dar cum am mentionat mai sus este imperios necesar sa semnati mentionand data . Acest lucru angajatorul trebuia sa o faca inca de la angajare.
Nu puteti refuza nu aveti motiv ,dar v-am spus cum trebuie sa procedati.
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile promte, inteleg ca nu am de ales, trebuie sa o datez si semnez .
Cum in cei 4 ani si ceva de cand lucrez la ei am desfasurat aceasi activitate, intuiesc ca pot avea macar pretentia ca in fisa postului ce-mi este inaintata sa se regaseasca aceleasi atributii si cele indeplinite in aceasta perioada. Am dreptate?

Va multumesc,
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! am nevoie de ajutorul dumneavostra intr -o problema, si anume: sunt angajata intr o firma multinationala de 3 ani si jumatate. in ... (vezi toată discuția)
Fisa postului noa noa Din ce text legal rezulta obligativitatea angajatului de a semna fisa postului? (vezi toată discuția)
Fisa postului saftmiki saftmiki am o intrebare! fisa postului trebuie sa existe neaparat la fiecare dosar de personal?am un angajat care nu vrea sa semneze fisa postului?mi-a cerut art sau ... (vezi toată discuția)