avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interceptari telefonice... intrebare!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interceptari telefonice... intrebare!

Buna seara, am o intrebare si sper sa pot gasi raspunsul aici. In situatia in care , o persoana este inplicata intr-un dosar, si singura proba inpotriva acesteia sunt inregistrariile telefonice acestea reprezinta o proba in fata judecatorului in cazul:

1 - daca persoana careia i sau inregistrat convorbirile telefonice , la perchezitie nu sunt gasite telefoanele si cartelele sim dupa care sau inregistrat convorbirile

2 - daca persoana cu care sa vorbit in aceste inregistrari da declaratie si recunoaste fapta sau inregistrariile telefonice ( nu persoana interceptata in mod direct , persoana cu care se vorbea la telefon fiind si ia in acelas dosar )

Va rog sa imi dati un raspuns, si de asemenea din experienta dumneavoastra daca acestea sunt sigurele probe din dosar asupra unei persoane care sunt sansele ca ele sa fie luate in considerare de judecator si care sunt sansele ca aceasta persoana sa fie condamnata in urma acestor probe.

Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:36, 3 Martie 2011
Daca in urma expertizei dupa voce si vorbire s-ar stabili ca este vorba de persoana care nu avea asupra sa telefonul si nici cartela dupa parerea mea se poate ajunge la o solutie de condamnare.
Va fi greu...dar se poate...
Va multumesc pentru raspuns. As vrea sa ma lamuriti cu un lucru, daca asa cum v-am spus in urma perchezitiei nu se gasesc nici telefoanele nici carteleel dupa care sau efecutat inregistrariile, si persoana interceptata neaga convorbiriile in fata procurorului de caz, in aceasta situatie se impune expertiza vocala din oficiu sau la cererea persoanei acuzate?

De asemenea daca persoana nu recunoaste convorbiriile telefonice se poate face rechizitoriu dosarului pentru trimiterea in judecata fara expertiza vocala?? ( in conditiile in care nu sunt gasite telefoanele si cartelele dupa care sa vorbit)

Referitor la cazul 2 , vreau sa ma fac inteles:

Persoana 1 vorbeste cu persoana 2 la telefon si se fac inregistari . Se fac perchezitii domiciliare la ambele persoane nu se gaseste nici o proba , nici un telefon nici o cartela dupa care sau facut inregistrari. Persoana 1 nu recunoaste nimic si neaga inregistrarile, persoana 2 recunoaste faptele si da declaratie ca a vorbit cu persoana 1 fara sa aduca probe ( nu mai poate sa dea anchetatorilor telefoanele si cartelele dupa care a vorbit cu persoana 1 ). In acest caz ce se intampla ? Care sunt sansele sa fie condamnata persoana 1 care nu recunoaste nimic si neaga totul in cazul unui proces? Repet nu exzista nici o alta proba doar interceptari telefonice si probabil o declaratie a persoanei 2 care recunoaste faptele?

Si inca o intrebare declaratiile persoaneleor ce isi recunoast faptele si acuza alte persoane ca au participat la faptele savarsite ce procentaj de credibilitate au in cazul unui proces atata timp cat ele nu pot fi probate doar cu interceptari telefonice ( ale caror telefoane si cartele nu pot fi gasite )?

Va multumesc incodata pentru raspuns si astept un nou raspuns.

P.S. In cazul unui proces ce probabilitate poate fi ca persoana 1 sa fie condamnata doar in urma acestor "probe" in procentaj vorbiind??

Incodata multumiri!
Chiar daca nu s-au gasit telefoanele se poate proba printr-o expertiza dupa voce si vorbire.
Daca in urma expertizei se va stabili ca este vorba de o eroare cu privire la acele persoane se poate spune ca nu va exista nicio proba incriminatorie.
In conditiile in care persoana 2 recunoaste faptele prin coroborarea cu convorbirea telefonica persoana 1 poate fi condamnata.
Exista 2 probe in acuzare daca si expertiza va stabili ca persoana 1 a vorbit la telefon.
1in primul rand trebuie sa vedeti daca interceptarea a fost legala, adica daca s-a efectuat de organele de politie, dupa propunerea procururului si emiterea autorizatiei de interceptare, localizare si redarea convorbirilor....sau de persoane particulare, care nu au autorizatie si nu au dreptul de a inregistra aceste convorbiri
probele privind aceste activitati sunt doar cele emise si redate de reprezentantii institutiilor publice
2.se poate cere o expertiza pt comparare...este dreptul dvs. sa refuzati
3.nu are legatura ca la perchezitie nu s-au gasit, pt ca s-a efectuat inregistrarea dupa imei, seria tel...nu conteaza locul telefonului sau daca il mai a
Ar fi indicat sa precizati si despre ce infractiune este vorba intrucat mijloacele de proba ar putea fi mai multe decat credeti.
Sau ar trebui sa consultati verbal un avocat in conditii de confidentialitate daca nu doriti sa dati detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari telefonice -probe in dosar? ANDREI ANCA ANDREI ANCA Inregistrarile audio ,facute cu telefonul mobil pot fi folosite in instanta,sunt admise? (vezi toată discuția)
Acuzat de trafic international de droguri-perchezitie/incadrare juridica deliaioana deliaioana Buna ziua.prietenul meu este acuzat de trafic international de droguri. Mentionez ca este recidivist(condamnat pt furt)...in acest dosar sunt convorbiri ... (vezi toată discuția)
Inregistrari telefonice iosif.kramar iosif.kramar Am mare nevoie de un sfat.Angajatorul ma hartuieste pe telefon. Suna, ma ameninta samd. Incepand cu luna Iunie a,.c. Vreau sa-l dau in judecata si as vrea sa ... (vezi toată discuția)