suntem o familie de profesori. Eu sunt insarcinata, urmand sa nasc la mijlocul lunii iunie (primul copil). Sotul meu a intrat in sistemul de invatamant de la 1 sept 2010, nefiind angajat anterior acestei date, eu sunt de 2 ani in sistem.
Vreau sa va intreb daca sotul meu poate intra in concediul de crestere si ingrijire a copilului sau nu (din cauza ca nu are 12 luni de venituri nete inainte de data nasterii a copilului)? Daca poate intra el in concediu, eu cand ar trebui sa imi iau cele 126 de zile pentru nasterea copilului?
Pe de alta parte, vreau sa va intreb daca salariul de incadrare este acelasi lucru cu salariul de baza brut (care apare in textul legii 285/2010) pentru ca de la 1 ian 2011 m-am trezit ca salariul de incadrare mi-a fost scazut si calculat cu formula (-25% si apoi +15%). Intre iul-dec 2010 nu mi-a fost taiat salariul de incadrare ci total brut.
Ce implicatii (privind viitorul meu) apar o data cu scaderea salariului de incadrare?
Nota: sotului meu i s-a pastrat acelasi nivel al salariului de incadrare si dupa 1 ian 2011, taindu-se 25% si adaugand 15% la totalul brut.