avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restituire fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restituire fond rulment

Buna ziua!Am si eu o intrebare si va rog mult cine stie sigur sa imi raspunda!In afara cazului in care se vinde o locuinta, si a hotararii Adunarii generale a proprietarilor dintr-o Asociatie de proprietari, mai exista vreun temei legal prin care se restituie fondul de rulment? Va intreb acest lucru pentru ca sunt nou in functia de presedinte de asociatie, nu am apucat inca sa citesc chiar toata legislatia din domeniu,iar o proprietara sustine cu tot dinadinsul sa ii restitui macar jumatate din fondul de rulment,dansa fiind debransata de la sursa centrala de incalzire,respectiv CET,iar cealalta jumatate sa o transfer in fondul de reparatii constituit la nivelul Asociatiei! Este legal ce cere doamna respectiva?:hm: Mie mi se pare ca nu! Astept raspunsuri si pe adresa de e-mail moshu_stef@yahoo.com. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 22:55, 7 Martie 2011
De acord cu Adam Grecu

Plata se face cu dispozitie de casierie. cu aprobarile de rigoare.
Documentul se poate achizitiona de la librarie...
Daca nu il gasiti imi dati un pm si va ajut cu acest formular.

Avand in vedere ca ne place inovatia, plata s-ar putea face si in baza unei declaratii scrise (subsemnatul ... am primit ... lei, reprezentand ...)

Chitanta este un act scris prin care se dovedeste primirea unei sume de bani...
Recomand sa cititi reglementarile contabile in domeniu.
Probabil ati avut in vederea stornarea chitantei emise ceea ce este cu totul altceva.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
eliasav, utilizator
conform legii,,daca fondul de rulment este incasat, iar suma nu depaseste cota lunara de intretinere,nu se returneaza ,doar in cazul in care vinde apartamentul``
Cand se constata ca consumurile au scazut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment intretinere bloc brendissima brendissima Mai exista sau nu fond de rulment?Eu stiam ca in 2007 s-a decis ca nu mai este obligatoriu, ci optional, dar in acelasi timp s-a nascut foondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)
Plata fond de rulment hytre_87 hytre_87 Buna ziua, M-am mutat in noul meu apartament de o luna de zile. Astazi am fost sa platesc intretinerea iar domnul de la asociatie nu a vrut sa imi primeasca ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment silmarin silmarin Buna ziua,as fi recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu un raspuns,sfat...Eu am cumparat un apartament prin programul prima casa,mai exact o mansarda.Suntem ... (vezi toată discuția)