avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anularea pensiei alimentare pe luna in care copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anularea pensiei alimentare pe luna in care copilul este la mine.

Buna ziua,
Am o mare intrebare, sunt divortat :((, copilul este incredintat mamei iar eu platesc pensie alimentara. Pe copil il pot lua la mine 2 weekend-uri pe luna si 3 saptamani in una din lunile de vacanta :D. Ce sanse am sa fiu absolvit de plata pensiei alimentare atunci cand am copilul la mine in vacanta, nu vad de ce as plati pentru crestere si educare daca copilul este in ingrijirea mea. Inteleg ca pentru asta sunt nevoit sa deschid un nou proces, care sunt sansele?
Multumesc anticipat tuturor celor care imi da un raspuns!
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Tommy D, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:53, 20 Decembrie 2011
=D> felicitarile mele d-lui I.C.. Poate ca este o usa care s-a deschis si pentru ceilalti barbati din tara asta :D. Am sa incerc sa obtin custodia copilului meu, acum are 4 ani si 6 luni, sper sa reusesc sa o fac si mama lui sa treaca prin toate chinurile prin care trec eu zilnic. Fara sa raspunda la tel. fara sa-mi dea cele de trebuinta cand este la mine. De curand a deschis proces pentru majorarea pensiei alimentare si a avut nesimtirea sa spuna ca tot timpul a acordat haine, incaltaminte si jucarii pe perioada cand copilul a fost la mine. Cata nesimtire si totusi au dreptate ca sunt mame. :))
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
De-ar da Domnul sa se schimbe legile!!!....Sa avem si noi legi ca in toata Uniunea Europeana!!!....Sa vedeti acolo legi, mai ales in ceea ce priveste Dreptul familiei si al copilului!

Domnule Tomy si D, ati publicat exact cat s-a dorit sa se stie din relatia dvs cu mama copilului si raspunsurile vi s-au dat in masura in care ati oferit aceste informatii.Nu este in interesul nimanui( cu atat mai mult pe acest forum) sa starniti polemici gratuite.In privinta "maturitatii" persoanelor de pe sait ar trebui sa va ganditi mai bine cand faceti afirmatiile de mai sus,mai degraba imaturitatea este mult mai aproape de dvs - sa pretinzi ca un copil de 4ani poate alege cu cine vrea sa stea....sa afirmi ca mama copulului dvs nu stia in prima zi sa puna un scutec sau de ce plange copilul...ca sa argumentezi afirmatia
Asta numesti tu mama?
.....Nu intereseaza pe nimeni salariul dvs...chiar faptul ca vreti sa nu-i mai platiti copilului pensia trei saptamani cat il luati la dvs...va contrazice,si nu numai,nu am inteles de ce ar fi trebuit sa va dea copilul cu trusou, aveti destui bani sa-i cumparati dvs totul, nu?
Imi cer scuze tuturor daca am fost cam rautacios, singura problema a mea este ca nu doresc sa se profite de pe urma mea mai mult decat trebuie. La urma urmei sunt banii mei pentru care muncesc si nu vreau sa-i dau mai mult decat ar trebui, daca si ea ar fi mai intelegatoare in privinta copilului, exemplu: sa pot lua cu mine copilul la mare sau la munte chiar daca nu este perioada in care trebuie sa fie la mine, sa pot sa i-au copilul si in afara tarii in concediu fara conditii, sa-i dea haine si jucarii cand plec cu el in concediu. Atunci alta ar fi situatia, as fi si eu mai ingaduitor si sigur ar primi mai multe din partea mea. Seamana vant, va culege furtuna.
Din acest moment declar topicul INCHIS.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
Tommy D, utilizator
TommyD, va inteleg frustrarea. Daca doriti o satisfactie -desi nu stiu cat de bine ar face asta copilului- puteti incerca ceva. Pentru cele 3 saptamani si in weekendurile cand aveti copilul la dumneavoastra o puteti chema pe mama in judecata pentru obligatia de a face ce este in interesul copilului. Din cate stiu din jurisprudenta nu s-a mai incercat asta, sansele sunt mici, dat fiind ca ati fi deschizator de drumuri iar legea este "clara" -adica rigida in mintea majoritatii judecatorilor. Totusi se poate -parerea mea. Este in interesul copilului sa aiba cu el pe perioada cat sta la dumneavoastra hainele preferate, jucariile, cartile -poate chiar si patul in care doarme caci se stie cat de importante sunt aceste elemente in dezvoltarea emotionala a copilului. Sa nu mai spun de laptopul sau alte gadgeturi fara de care nu se descurca -ori rolele preferate! Daca aveti spatiu pentru toate cele ce i-ar trebui mutate odata cu mutarea copilului, faceti-o! Sa nu mai spun de medicamente necesare pentru prevenire sau tratare -antihistaminice, antifebrile, etc (sunt destul de scumpe!) -pe care nu aveti de unde le cunoaste in termen atat de scurt! Asta ar fi o idee. Obligati mama la a face ce trebuie facut in acel interval, pentru ca raspunderea ei nu inceteaza in vremea cat copilul este cu dumneavoastra -din contra, trebuie sa fie mai diligenta!

Alte discuții în legătură

Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara. poate sa ii se acorde ... (vezi toată discuția)