avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii

As dorii sa stiu daca se poate, in cazul in care am iesit in pensie de boala gr.3 din rindurile politiei sunt sau nu in drept sa primesc salarii compensatorii
Art. 9 din Legea nr. 118/2010 nu a fost declarat neconstitutional. A fost declarat neconstitutional art. 9 din proiectul Legii nr. 118/2010, prevedere care reglementa diminuarea cu 15% a pensiilor si a indemnizatiilor de insotitor.

Acesta este art. 9 din proiectul Legii nr. 118/2010, aspect care rezulta si din Decizia CCR nr. 874/2010:
(1) De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata, precum si indemnizatia de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I se diminueaza cu 15%.
(2) La determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum si a indemnizatiei de insotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizata este de 622,9 lei.

Intrucat prevederea a fost declarata neconstitutionala, nu se regaseste in cuprinsul Legii nr. 118/2010.

Altfel spus: A fost supus controlului de constitutionalitate un proiect al unui act normativ, inainte de promulgarea acestuia, deci inainte de a avea un numar. Acest proiect a devenit Legea nr. 118/2010, dupa ce art. 9 din proiect a fost declarat neconstitutional. Art. 9 din proiectul legii nu este unul si acelasi cu art. 9 din Legea nr. 118/2010 (fireste, nu, din moment de art. 9 din proiect a fost declarat neconstitutional).

Puteti citi si discutia de mai jos, pe aceeasi tema:
www.avocatnet.ro/content/for...
Buna seara, doamnelor si domnilor.
Doamna Gabriela are dreptate. Dansa va poate ajuta in litera legii si va da sfaturi legate strict, de legea actuala. Ce a fost nu mai conteaza, jucam pe ce avem...
Cum si eu sunt in aceeasi situatie, va pot spune ca in primul rand trebuie sa va adresati - tot ceea ce inteprindeti sa fie in scris si nu verbal - la Financiar si sa le solicitati - in scris - punctul lor de vedere cu privire la situatia dvs. Particularitati pot sa apara, dar in general speta este aceeasi.
In functie de raspunsul primit, si o sa va citeze o gramada de legi si alte acte normative, va adresati unui avocat bun, cu experienta in sala si multa bunavointa. Speta este alambicata, cu multe chichite si multa munca de depus. Si acum ii multumesc lui Dumnezeu ca cei de la pensii nu mi-au raspuns de 73 de zile la ce le-am trimis prin posta recomandat. Greseala lor...
Asa, acum sa nu uitati ca noi astia pensionati, trecuti in rezerva etc in perioada 01/04/2001 la 02/11/2008 si 09/12/2008 la 31/12/2010 nu beneficiem si nici nu vom mai beneficia de majorarea cu 50% a punctajelor anuale.:)). De asta ce ziceti?!
Va sfatuiesc sa deschideti, in fine o sa va povesteasca avocatii ce si cum, dar in principal sa mergeti pe discriminare. Restul...depinde de cel care va pledeaza cazul si cum se raporteaza la legea care o sa fie scrisa pe ULTIMA decizie pe care o sa o primim. Pentru ca se asteapta luarea unei decizii finale si se tot paseaza hotararea de la unul la altul...le este tare frica, zau. Sa va uitati la ei cum isi pierd aroganta cand le suneti ca ii dati in judecata PERSONAL si nu Ministerul si cum incep sa dea din colt in colt. Nici unul nu mai vrea sa semneze sau sa stampileze.
Va urez spor si nervi tari. Sa nu ii iertati si sa nu va lasati coplesiti de griji. chiar daca acum pare un razboi pierdut, fiecare batalie conteaza! SUCCES!!

Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
Jean Valjean, utilizator
Domnule Jean Valjean
Ma bucur ca ati intrat pe acest subiect, am vazut si pe siteu CNP -ului.,doresc sa spun ca am trimis solicitare scrisa la serviciul financiar de la IPJ referitor la salarii compensatorii in 28.04.2011 dar nu mi-au comunicat nici un raspuns pina in prezent desii au trecut aproape 2 luni.As dorii sa tinem legatura cu orice noutati, poate, poate. Dumnezeu sa ne ajute.
Domnule Oprita, cu cea mai mare placere. Insa ca fost politist ( functionar de stat cu statut special ), trebuia sa stiti, sau macar din discutiile avute cu alti colegi ca : constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza conform dispozitiilor Legii nr 188/1999 privind statutul functionarilor publici ,sau dupa caz potrivit legislatiei muncii nerespectarea termenului de solutionarea petitiilor Aveti posibilitatea introducerii unei actiuni in contecios administrativ impotriva celor care nu v-au raspuns in termenul legal de 30 de zile.NU ii lasati sa-si faca de cap !! Pe asta si mizeaza !!

Sa nu va fie frica, repet : lor trebuie sa le fie. Si le este; altfel ati fi primit raspunsul. Bineinteles ca foarte vag si doar cu citate din lege fara nimic concret. Cu alte cuvinte nu isi asuma raspunderea.

Mai trimiteti una in care sa le explicati ca va rezervati dreptul de a depune o plangere penala pentru "neindeplinirea sarcinilor/atributiunilor de serviciu"; oricum si in orice faza a luptei dvs. va sfatuiesc viguros, sa benefeciati de sfatul si ajutorul unui avocat ! MUSAI !

Sa vedem cine are curajul sa semneze. Mie mi-au rspuns ca asteapta o deciezie competenta de la Directia Financiara :))))))))). Acum le voi trimite una prin Casa de Avocatura, cu puncte, la care sa raspunda punctual, cu trimiteri la legi si nu in ultimul rand la legislatia europeeana - ATENTIE AICI ! Va va ajuta in continuare. Este adevarat, am iesit sub o lege, dar ni se aplica acum legi din 2011. Asta daca vor trece...asa ca de ce sa nu ni se poata aplica INTREAGA legislatie din 2011 :)).

Tinem legatura si fruntea sus.

Repet, un avocat este mai mult decat necesar, este obligatoriu!...chiar daca nu suntem in penal. O sa vedeti cat va va ajuta chiar si psihic, nu numai dpdv legal.

Dumnezeu sa ajute tara asta si pe noi!

Sa nu uitati de majorarea punctului de pensie cu 50%! Noi nici aici nu ne incadram si este clar o discriminare !
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
Jean Valjean, utilizator
Buna ziua
Daca sunt in pensie de invaliditate si indeplinesc conditiile pentru limita de varsta ce ar trebui sa fac eu pentru a sti sigur ca am fost trecut in aceasta.
Mentionez ca de la casa de pensii a MAI m-i s-a comunicat ca "transformarea pensiei pt.limita de virsta se va efectua in momentul implementarii programului informatic de aplicare s acesteia".Deci ce inseamna acest lucru.
Cu stima. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Ajutoare salariale la iesirea la pensie mitrix mitrix In luna sepetembrie 2010 am fost declarat ,,inapt serviciul politie, inavaliditate gr II,, de catre Comisia Medico -Militara, si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii StanciuM StanciuM Daca sunt pensionat medical M.Ap.N.din decembrie 2010 mai am vre-o sansa la salarii compensatorii.Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii in perioada 03.07.2010-31.12.2010 liviu2006 liviu2006 Buna ziua! Daca la data de 04.08.2010 , am fost pensionat pe caz de boala , pensie de invaliditate , data la care era Leg.118/2010 , care nu prevedea ... (vezi toată discuția)