avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cai de atac decizie irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cai de atac decizie irevocabila

Unde se mai poate ataca o decizie irevocabila in care persoanei juridice adica paratului i se cer despagubiri de catre o persoana fizica, iar cazul a fost judecat de 3 ori, prima data cu decizie favorabila partii vatamate, a doua oara decizia fiind in favoarea inculpatului si cu decizie finala si irevocabila in favoarea partii vatamate.?

Mentionez ca din spusele unor avocati cazul nu poate fi atacat la CEDO deoarece e asa de bine intocmit incat nu incalca drepturile omului.

Curtea europeana de justitie ar putea fi o varianta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:36, 5 Martie 2011
Atunci care ar fi Institutia la care se poate apela in continuare? Intra acest caz sub competenta Tribunalului de Prima Instanta de la Luxemburg?
Pentru intocmirea unei plangeri CEDO trebuie studiat dosarul.
Aveti la dispozitie caile extraordinare de atac, dar trebuie sa respectati termenul prevazut de lege. Nu va faceti sperante prea mari intrucat caile extraordinare de atac trebuie sa se incadreze in anumite conditii prevazute de lege. In practica judecatoreasca procentul de admitere a cailor extraordinare este foarte mic. Consultati un avocat care sa va spuna daca sunt indeplinite conditiile pentru promovarea cailor extrordinare. Daca v-au spus mai multi avocati ca nu v-a fost incalcat nici unul din drepturile prevazute de Conventia Europeana v-as sfatui sa-i credeti. Stiu ei mai bine de ce v-au spus asta.
Si cum ramane cu neagravarea situatiei in propria cale de atac-incalcata in apel?
stanger a scris:

......
Curtea europeana de justitie ar putea fi o varianta?

Multumesc


Misiunea Curţii este să se asigure că legislaţia UE este interpretată şi aplicată în mod uniform în toate statele membre UE, astfel încât legile să se aplice în mod egal tuturor cetăţenilor.


Atunci care ar fi Institutia la care se poate apela in continuare? Intra acest caz sub competenta Tribunalului de Prima Instanta de la Luxemburg?


Tribunalul de Primă Instanţă are competenţa de a judeca:
- acţiuni directe introduse de persoane fizice sau juridice împotriva actelor instituţiilor comunitare (ale căror destinatare sunt sau care le privesc în mod direct şi individual) sau împotriva abţinerii acestor instituţii de a acţiona. Este vorba, de exemplu, de o acţiune introdusă de o întreprindere împotriva unei decizii a Comisiei prin care i se aplică o amendă;
- acţiuni introduse de statele membre împotriva Comisiei;
- acţiuni introduse de statele membre împotriva Consiliului cu privire la actele adoptate în domeniul ajutoarelor de stat, la măsurile de protecţie comercială -dumping - şi la actele prin care Consiliul exercită competenţe de executare;
- acţiuni prin care se urmăreşte obţinerea unor despăgubiri pentru prejudiciile cauzate de instituţiile comunitare sau de funcţionarii acestora;
- acţiuni ce au la bază contracte încheiate de Comunităţi, prin care se atribuie în mod expres Tribunalului competenţa de judecare;
- acţiuni în materia mărcilor comunitare;
- recursuri împotriva deciziilor Tribunalului Funcţiei Publice, limitate la chestiuni de drept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Justitie controversata StatVsBiserica StatVsBiserica Am fost data afara de pe postul si functia mea. I-am actionat in instanta. Am castigat. Mi-a venit sentinta. Nu m-au pus inapoi. Au facut recurs. La recurs s-a ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo marinica71 marinica71 am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca, am parcurs urmatoarele etape: Contestatrie in anulare la Tribuna, recurs la Curtea de Apel, Contestatie in anulare recurs la Curtea ... (vezi toată discuția)