avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu timp partial-2 ore-calcul vechime ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu timp partial-2 ore-calcul vechime in munca

Buna ziua,

La o persoana cu un contract de munca de 2 ore pe zi, fara sa aiba alt contract de munca, cum se calculeaza vechimea?
Din ce am vazut in codul muncii actualizat, a fost abrogat alin. 3 din art. 103, care facea referire la "stagiul de cotizare la sistemul public de asigurări sociale se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat conform legii"

Art. 103. - (1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
(3) Abrogat.

Angajarea este din 01.01.2011, durata nedeterminata.La 1 an lucrat cata vechime va avea?
Deci, la o persoana cu un contract de munca de 2 ore pe zi, fara sa aiba alt contract de munca, cum se calculeaza vechimea?.

Cu multumiri
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
danyyss, utilizator
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 20:12, 30 Martie 2011
care este perioada lucrata?
din 01.01.2011, durata nedeterminata
daca cim s-ar fi incheiat azi, 04 martie- persoana ar avea o vechime in munca de 2 luni si 3 zile.
nu se mai tine cont de nr orelor din contract pentru vechimea in munca.
Pentru vechime in munca sau stagiu de cotizare pentru pensie ar fi de 2 luni si 3 zile.

Pentru somaj rezulta un stagiu de cotizare de circa 16 zile ....
angajatul a solocitat un program de munca de la 8 ore la 4 ore?II pot lua cererea in considerare?Ce articol scriu in actul aditional?

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca nicomaier nicomaier Am avut un contract de munca cu 6 ore, in timp ce eram in concediu fara plata in invatamant (2009). Durata acestui contract a fost de 6 luni. Cum mi se ... (vezi toată discuția)
Vechime munca contract cu timp partial monica borz monica borz As vrea sa stiu cum se calculeaza vechimea in munca in cazul unui contract cu timp partial? (vezi toată discuția)
Nu inteleg.............? pacurariu maria pacurariu maria Lucrez in aceeasi unitate din 1990 cu C.M. in 1991 mi s-a redus norma la 1/2 de atunci sunt in aceeasi unitate .Timp de 2 ani consecutiv am avut cumul de ... (vezi toată discuția)