avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare donatie

Buna dimineata.
Ma intereseaza daca as putea revoca o donatie pe care am facut-o cu 4 ani in urma.Povestea este urmatoarea:dupa moaretea parintilor mei am ramas doi frati,care ne intelegeam bine si nu am impartit mostenirea lasata de parinti,o casa cu un teren aferent de 900mp.La rugamintile fratelui meu am donat unui nepot (fiului)o parte din teren pentru ca acesta sa poata obtine o autorizatie de constructie ca sa-si construiasca si el o casa,insurat si cu un copil (neavand unde sta).Dupa un an moare fratele meu ,astfel ca mostenitori lui raman 2copii care dupa un timp deschid un proces de partajare, cei doi unindu-se impotriva mea ca
sa ma dea afara din casa si sa-mi plateasca o sulta .Astfel sunt tarat prin tribunale de aproape doi ani, pentru ca s-a strabilit ca eu sa primesc sulta, dar acum au facut recurs ptr ca suma este mare.
Intrebarea este --Pot sa -mi retrag donatia facuta ,cauza fiind bataia de joc la care sunt supus de catre acest nepot nerecunoscator?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 09:34, 4 Martie 2011
Donatie este un act irevocabil ca esenta. Insa ingratitudinea donatarului reprezinta una dintre exceptiile ce pot fi invocate in vederea revocarii donatiei.daca va veti putea sustine motivele este posibil sa reusiti in acest demers.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare donatie Daniel1956 Daniel1956 In 2009,pentru a termina amiabil un divort,am fost pus in situatia,in loc de partaj,care imi parea un gen de tiganie,sa primesc acceptul la divort in schimbul ... (vezi toată discuția)
Donatia poate fi revocata? prettywomen prettywomen Imi poate spune cineva daca o donatie se poate revoca? ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Donatie Betea Betea Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)