avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cum poti sponsoriza o persoana fizica?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cum poti sponsoriza o persoana fizica?

Firma la care lucrez doreste sa sustina un sportiv sa partiv sa participe intr-o expeditie pe Amazon. Dorim sa-l ajutam cu o suma de bani, dar nu stim exact cum se procedeaza. Sportivul nu are posibilitatea sa emita chitanta pe suma respectiva. Citisem in lege cum ca

"Beneficiarul sponsorizarii trebuie sa indeplineasca niste conditii. Acestea ar fi:

a)orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfăşoară în România sau urmează să desfăşoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific - cercetare fundamentală şi aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice;

...

d)orice persoană fizică cu domiciliul în România a cărei activitate în unul dintre domeniile prevăzute la lit. a) este recunoscută de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau de către o instituţie publică ce activează în domeniul pentru care se solicită sponsorizarea."

Ce insemna mai exact sa fie recunoscuta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:30, 7 Martie 2011
buna seara

Adica acel sportiv este legitimat , apartine unui club sportiv .Beneficiarul sponsorizarii nu emite chitanta , de aceea documentul de plata va fi "dispozitia de plata din casierie " si , desigur, contractul de sponsorizare anexat .
buna ziua si va multumesc pentru raspuns. din pacate baiatul nu este legitimat, este amator, dar acum o zi, in 6 martie a participat la al 7-lea lui maraton (Barcelona) si din cate am vazut a fost primul tricolor care a trecut linia de sosire.

ce se poate face in aceasta situatie, el nefiind legitimat?

si alta intrebare tot legata de subiect: cum poate fi sponsorizat sau sustinut financiar un tanar care are/administreaza o pagina pe internet/blog prin care promoveaza zone turistice din romania?

va multumesc,
Buna seara
Cu placere :)

Dar sportivul poate primi o recomandare din partea unei fundatii sau a unei organizatii ?

Pentru cel de al doilea caz : nu vad posibila sponsorizarea ; salariul ar ramane o forma de sprijin , dar ... cred ca stiati si Dvs asta si nu cred ca este o solutia acceptabila . Sau DDA , daca se incadreaza ( drepturi autor) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare echipa de fotbal amator ioanaraluca85 ioanaraluca85 Buna ziua, este vreo metoda in care un srl sa poata sponsoriza o echipa de fotbal de amatori? mentionez ca nu este echipa societatii si ca nici nu este formata ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoana fizica Alessandra Alessandra Buna ziua, in urma cu ceva timp am fondat o echipa de handbal amatori si as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate sa primesc sponsorizare pentru echipa ( ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoana fizica Alessandra Alessandra Buna ziua, in urma cu ceva timp am fondat o echipa de handbal amatori si as dori sa stiu daca exista vreo posibilitate sa primesc sponsorizare pentru echipa ( ... (vezi toată discuția)