avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somajul de ia in calculul SPORULUI de vechime?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somajul de ia in calculul SPORULUI de vechime?

Perioada de somaj este perioada contributiva. Prin urmare este considerata conform legii stagiu de cotizare.
Insa la calculul SPORULUI de vechime este luat in calcul?
Dvs ce stiti?
Eu stiu ca in calculul SPORULUI de vechime se iau in considerare anii efectiv munciti.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 11 Octombrie 2011
eu am fost in somaj in anul 1994 iar in cartea de munca a fost trecut abia in anul 2006, asi dori sa stiu daca poate fi considerata vechie ,daca ar fi considerata vechime atunci asi putea trece la spor de vechime mai mare deoarece asi trece de 15 ani de munca este posibil acest lucru?
Da, perioada de somaj din 1994 este considerata vechime in munca.... chiar daca mentiunea in carnetul de munca s-a facut in 2006 .
multumesc de raspuns ,insa va rog sa ma indrumati legal de unde asi putea obtine o hartie din care sa reiasa acest lucru caci la mine la sevici cei de la resurse umane imi spun ca nu se ia in calcul si ca dansele trebuie sa se consulte cu jurista institutiei si cred ca raspunsul va fi la fel adica nu este considerata vechime si nu voi putea trece la 20 %spor de vechime
Legal puteti obtine o astfel de informate de la ANOFM sau AJOFM de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime marybujiuta marybujiuta perioada în care o persoană s-a aflat în ajutor de şomaj,conform Legii 76/2002, perioadă consemnată în carnetul de muncă, constituie vechime în muncă ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Nu pot sa ma lamuresc deloc. Acest concediu se adauga la vechime indiferent de anul in care este atunci cand o calculez pentru sporul de vechime? Dar cand e ... (vezi toată discuția)
Perioada de somaj este considerata vechime in munca? bafo28 bafo28 Buna ziua,sunt in situatia de a fi disponibilizat,somajul este considerat vechime in munca? ...Sau sa incerc sa gasesc un alt loc de munca? Va multumesc ! (vezi toată discuția)