avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Parintii mei au locuit intr-o casa mai mult de 30 de ani. In urma verificarilor de carte funciara s-a constatat ca imobilul nu figureaza ca avand carte funciara individuala.
Impozitul l-am platit pe numele proprietarului( parintii spun ca el ar fi proprietar). Utilitatile sunt platite pe numele parintilor. Eu nu cred ca persoana trecuta la impozit ar fi si proprietarul. Mai mult pairintii spun ca acesta ar fi decedat.
As putea sa invoc uzucapiunea? Pe cine chem in judecata?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 07:56, 5 Martie 2011
Mostenitorii legali ai proprietarului, parintii dvs avand doar posesia asupra imobilului timp de peste 30 de ani. In cazul in care au decedat ambii parinti , puteti cere jonctiunea posesiilor in instanta.
Adica impozitul se plateste pe numele proprietarului care nu era ruda cu parintii?
Părinţii dvs. să cheme în judecată moştenitorii proprietarului şi să invoce dobândirea dreptului de proprietate prin uzucapiune. Vor trebui să facă dovada că s-au comportat ca şi cum ar fi fost proprietari şi nu au fost tulburaţi de proprietar. Este o acţiune în constatare. Angajaţi un avocat!
ar trebui sa va interesati mai intai daca cel pe numele caruia s-a platit impozitul are mostenitori.apoi parintii dvs pot invoca uzucapiunea in instanta.
Din moment ce imobilul ( teren+casa) nu figureaza cu carte funciara individuala, nu ar trebui sa chem Primaria?
Impozitul se plateste pe asa zisul proprietar( parintii sustin ca el ar fi proprietarul), dar asta nu inseamna ca el ar fi si proprietarul imobilului.
Ce se intampla cu utilitatile, ce sunt pe numele parintilor. Contractul cu Enel, Apa Nova nu se incheie in baza unei dovezi ca locuiesti la respectiva adresa? Nu ar trebui si acestea sa fie tot pe aceeasi persoana ca si la impozit? Nu cumva exista un contract de inchiriere( comodat) in baza caruia s-a incheiat contract cu utilitatile?Sunt intrebari pe care cred ca le-ar pune si instanta.

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 10 ani Soffia Soffia Buna ziua, În cazul unui imobil a cărui proprietar a decedat de peste 10 ani, în tot acest timp avand in vedere ca acesta nu a detinut mostenitori, toate ... (vezi toată discuția)
Cum pot incheia un contract de vanzare cumparare daca ... clawd3 clawd3 Buna ziua ! sunt un student de 23 ani cu o problema de care mi-am dat seama ca e destul de grava! In anul 1986 parintii mei au "achizitionat" o casa in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G In cazul in care nu exista niciun fel de acte de proprietate pe un teren, acesta mostenindu-se din tata in fiu cum era pe vremuri, ce fel de actiune ar trebui ... (vezi toată discuția)