Salutare tuturor...Suntem 2 colegi de serviciu,care tocmai am terminat somajul si vrem sa infiintam o intreprindere individuala pe domeniu ins.sanitare,termice,si AC sau un S.R.L insa din lipsa banilor luam in considerare orice banut care merge catre stat si catre noi.Ne-am orientat spre I.I. mai mult k se poate angaja unul dintre noi si unul este intemeietorul (de precizat ca amandoi vom suporta taxele si impozitele deschiderii I.I) insa colegul daca va fi angajat la I.I va beneficia de toate asigurarile impreuna cu fam. lui pe cand intemeietorul I.I va trebui sa plateasca separat pt.pensie si sanatate si beneficiaza doar el FARA fam. sa....intrebarea este ...Daca facem fiecare in parte I.I ne putem angaja unul la celalalt amandoi platind si beneficiind in mod egal?Este legal?Vor fi costuri mai mari decat la un S.R.L care implica contabil si protectia muncii?
Va multumin anticipat!!!
ms Popu...inseamna ca nu sunt la punct cu totul...am inteles ca daca eu infintez PFA trebuie sa imi platesc separat cartea de munca si sanatatea fata de celelalte cheltuieli ale PFA-ului dar nu pot beneficia decat eu ca asigurat.....nu si ceilalti din familia mea(ex sotia)....
Si ..DA se poate lucra si 1 h pe zi la I.I insa nu stiu cat de benefic este pe cartea de munca...ma interesez!