avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara salariu

Buna ziua. Lucrez la o firma de constructii si vreau sa va expun urmatoarea situatie.De la 1 ianuarie din cauza conditiilor meteo patronul ne-a impus sa ne luam cateva zile de concediu fara salariu. De atunci insa tot ne amana cu inceperea lucrului cu toate ca au fost si perioade bune de lucru motivand ca acum nu are lichiditati pentru salarii.Intrebarea mea este daca este legal cum procedeaza si cate zile de concediu fara salariu poate impune unui salariat.Aceasta avand in vedere ca salariatii respectivi au de platit la randul lor tot felul de obligatii.Nu mai punem ca noi pierdem si la vechime si zile de concediu de odihna platite in contul celor doua luni nelucrate.VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:41, 5 Martie 2011
Concediul fara plata sa secorda la cererea salariatului , nu la voita patronului. Acesta poate sa va tina in somaj tehnic, cu 75% din salariu. Formultai plangere la ITM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele decretate libere!bun nicole66 nicole66 Buna seara,as dori o lamurire legata de zilele lucratoare decretate libere!Deci ca sa fiu mai explicita lucram la un restaurant...in prima zi de pasti picam pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o nelamurire legata de zilele de concediu. la locul ... cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna ziua. Am o nelamurire legata de zilele de concediu. La locul de munca unde lucrez avem dreptul la 22 de zile de concediu de odihna. Nu intotdeauna intr-un ... (vezi toată discuția)
Nu am primit nici un banut de cand e starea de urgenta Angipufi Angipufi Buna ziua as dori sa intreb si eu ce pot face in acest caz :De cand este stare de urgenta nu am primit nici un ban ..am fost pusa in concediu de odihna din 16 ... (vezi toată discuția)