avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incasare necuvenita - debit indemnizatii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incasare necuvenita - debit indemnizatii

Buna ziua.Tatal meu este pensionat pe caz de boala de cativa ani.Ieri am primit o decizie prin care ne anunta ca in perioada 01.05.2009-31.10.2010 a incasat necuvenit 10506 lei cu titlu de indemnizatie de insotitor acordata eronat conform legii nr.448 art.42,alin.2 iar debitul se va recupera de la beneficiar conform art.187 alin.4,legea nr.19/2000 imi puteti explica cum vor recupera ei acesti bani de la noi si mai ales de ce?

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:51, 6 Martie 2011
probabil se va face poprire pe pensie pana la incasarea totala a sumei de 10506 lei.
acesti bani se vor retine intr-un anumit cuantum lunar direct la sursa,respectiv din pensia tatalui dvs.(practic, va primi pensia diminuata cu o anumita suma de bani,pana la acoperirea debitului).impotriva respective decizii, puteti sa faceti plangere in contencios administartiv,daca dvs considerati ca este un abuz.
Nu consider neaparat ca este un abuz dar este o greseala a lor ei au trimis banii nu s-a dus nimeni sa-i ceara.Si in legatura cu contenstatia nu cred ca vom avea castig de cauza.Dar nu se va pune poprire pe toata suma nu?
stimata doamna,
se va pune poprire aferenta intregii sume, dar cu siguranta nu cu executare imidiata si dintr-o data.
Fiind si greseala lor, in aceste cazuri(din practica va spun), se va recurge la retinerea unei sume fixe lunar din pensie pana cand sa va recupera toata suma sau..va interveni decesul .
eu sper ca tatal dvs sa achite toata suma si sa revina chiar la pensia nediminuata.
av zagrean
A-ti mai avut clienti cu asemenea probleme care au facut contestatie?Si daca da ce s-a intamplat?

Alte discuții în legătură

Poprire virata la doua banci reprezentand jumatate din salariu fara a se tine cont de pensie alimentara valentinaman valentinaman Buna ziua, As vrea sa stiu daca de un an si jumatate s-a procedata corect de catre firma la care lucrez. Am doua popriri de la doua banci si de plata ... (vezi toată discuția)
Nu mi s-a reținut suma poprită din pensie din greșeala funcționarului băncii. este legal ca în luna următoare să mi se poprească dublu? gedmiri gedmiri Am poprire pe pensie,1/3 din suma conform legii! Lunar merg la banca sa mi deblocheze suma ramasă, de obicei cam în 10_15 min se rezolva! Luna trecuta a ... (vezi toată discuția)
Popriri multiple la o pensie de varsta,in valoare de 997lei/luna Tasha18 Tasha18 Buna ziua,la o pensie de varsta,in valoare de 997lei,dupa toate majorarile facute,si dupa 35 de ani de munca,recunoscuti la calcularea pensiei,as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)