avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de propietate

As dori un sfat la urmatoarea problema: sunt casatorita si intentionez sa cumpar o casa cu bani proveniti din vanzarea unor apartamente propietate personala dobandite inainte de casatorie. Cum sa procedez ca in cazul unui divort ipotetic (si nesperat) sa nu se produca partajul imobilului cumparat, deoarece toti banii sunt proprii, si totusi pe actul de propietate al imobilului sa figureze si numele sotului?asa e frumos. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Sorina Tusa , Avocat 11:38, 7 Martie 2011
In situatia data, faceti plata dintrun cont personal,unde aveti banii din vanzarile anterioare, iar dovada calificarii ca bun propriu se va face in cadrul procesului ipotetic de partaj, avand in vedere ca la acest moment va figura si sotul pe actul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj lore33 lore33 Buna seara! Am si eu cateva intrebari ptr dvs, daca imi puteti raspunde va multumesc anticipat. Sunt intr-o relatie de 5 ani si doresc sa ma casatoresc, detin ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta un act notarial de vanzare cumparare? mpalamariu mpalamariu in ce masura pot contesta un act de vanzare cumparare in contextul in care in momentul cumpararii de catre noi,sot si sotie ,mie nu mi s-a cerut nici macar ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei flowersun flowersun Buna ziua, Sunt casatorita de 2 ani si doresc sa achizitonez din banii mei o garsoniera. As vrea sa stiu, daca sotul meu poate face la notar o declaratie in ... (vezi toată discuția)