sunt angajata la o societate si tin evidenta carnetelor de munca. in urma cu o saptamana mi-a disparut un carnet de munca al unui angajat. cum procedez in acest caz? anunt itm? ce se poate face? de gasit nu l-am gasit desi am cautat zilnic acest carnet. ce fac?
multumesc mult
In caz de pierdere se elibereaza un duplicat al carnetului de munca.
Daca carnetul de munca este pierdut de catre ITM, atunci puteti face sesizare care Ministerul Muncii sau Inspectia Muncii foruri superioare ITM-ului.
Imi pare rau ca nu am vazut pina in acest moment ca acest subiect a mai fost dezbatut ,iar raspunsul a fost oferit tot de dvs.
Indrasnesc sa intreb totusi ,ce se intimpla cind depunerea cartii de munca se face fara dovada ?
In urma cu niste ani ,carnetul de munca se depunea impreuna cu toate actele de studii intr-un dosar caruia i se dadea un numar .Nicaieri nu se specifica ce continea acest dosar ,daca acest dosar de personal cuprindea si cartea de munca.
Doar daca doreai imprumutul cartii de munca ptr. 24 de ore ,declarai in scris cu semnatura ca ai luat carnetul de munca.
Daca nu ma insel si la ora actuala se procedeaza la fel.
Acel numar reprezinta numarul dat de catre inspectorul ITM firmei respective. Dosarul cuprinde acte constitutive ale firmei, c.i.m., actele de modificare, suspendare, incetare si executare a c.i.m., copii de pe actele de studii ale angajatului, declaratia salariatului daca are sau nu carnet de munca, precum si carnetul de munca.
Intr-adevar si astazi se procedeaza la fel, numai ca la unele ITM-uri predarea carnetului de munca se face pe baza de proces-verbal sau se scrie pe c.i.m. seria si numarul carnetului predat la ITM.
Eu stiu ca nr. respectiv este nr. de dosar al firmei ,cu toate documentele necesare si predate,dar va specificam ca nicaieri nu apare, ca o data cu documentele predate ,ai predat si cartea de munca.De altfel ,nu apare nicaieri ,cu nici o semnatura,pe nici un opis ce contine dosarul.
Te duci depui dosarul , ti se da un nr. ,.....si atit.
Se poate asa cum spuneti dvs. ,ca "unele ITM-uri " sa procedeze asa.Asta ar fi f.bine,dar mie nu mi s-a intimplat.
De acord cu dvs.... nesemnand niciun document de predare-primire pentru carnetul de munca nu se poate face dovada predarii lui la ITM.
Ca in orice institutie publica si la ITM-uri exista practici neunitare in multe privinte.