avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantie

Buna ziua,
Am cumparat online o imprimanta care dupa 2 saptamani s-a defectat. Am trimis-o la firma de unde am cumparat care avea service propriu si mi-au zis ca am trimis imprimanta cu sigiliile rupte. Va dati seama ca daca o desfaceam eu sau punem pe cineva sa o desfaca nu mai aveam pretentia la garantie, mai ales ca stiam ca nu trebuie sa fie rupte. Eu le-am scris urmatorul mesaj:"Buna ziua, sigiuliul nu era rupt. Eu nu sunt nesimtita si nu am desfacut imprimanta. Chiar asa sunteti? O desfaceti si apoi ziceti ca era iesita din garantie? Nu pot sa cred ca faceti asa ceva? Nu ma asteptam avand in vedere ca va faceti o reclama asa buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Daca era rupt sigiliul nu o trimiteam, stiu si eu regulile garantiilor, dar se pare ca dvs nu stiti alte reguli." Se pare ca s-au simtit jigniti si au zis ca ma actioneaza in instanta pentru afirmatii, dar pana la urma eu sunt cea pagubita.
Va rog sa imi spuneti ce parere aveti.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 11:02, 17 Mai 2011
faceti reclamatie la protectia consumatorului, faceti plangere penala pentru inselaciune.
m-am gandit la asta, dar eu ce dovada am acum, daca sigiliile sunt rupte, e cuvantul meu impotriva cuvantului lor...
pana la urma ma resemnasem oarecum ca nu vor sa o repare pe garantie, m-am gandit ca ma duc si o repar contra cost, dar chiar sa ma ameninte ca ma actioneaza in instanta? pentru ce? ca nu mi se pare ca i-am acuzat de ceva, doar mi-am exprimat opinia la cele spuse de ei pentru ca eu am dat banii, nu mi-au facut-o cadou
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
andreeaddeea, utilizator
Cand ati dus imprimanta in service vi s-a dat un proces verbal. Pe el trebuia sa scrie faptul ca sigiliile sunt la locul lor.
Am trimis-o prin curier pentru ca asa am si primit-o si pentru ca nu puteam sa merg personal, fiind in alt oras...
Au facut doar proces verbal in care spun ca erau rupte sigiliile.Pe mine m-a indignat cel mai mult, ca dupa ce ca eu am iesit in paguba, ma ameninta ca ma actioneaza in instanta pentru niste afirmatii care nu au insultat pe nimeni...mai degraba eu ar trebui sa ma simt jignita, ca prin procesul ala verbal practic, spun , ca le-am rupt eu si am trimis-o pentru garantie...Ar trebui sa nu am minte deloc si tupeu cu caru', ca sa pretind o garantie la un produs pe care l-am desfacut.
Asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata si nu m-am gandit ca se poate intampla, avand in vedere ca am facut de multe ori cumparaturi online de la firme, nu de la necunoscuti.
Sper ca nu este vorba de www.em....
Cand curierul a preluat comanda trebuia sa intocmeaza un packing list si se putea specifica sub semnatura lui si a ta ca sigiliul este in regula.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
kzoom4, utilizator

Alte discuții în legătură

Actionare in instanta andreeaddeea andreeaddeea Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca nu am nimerit bine,dar nu am gasit alt forum sa pun intrebarea mea. Pot fi actionata in instanta, asa cum am ... (vezi toată discuția)
Probleme aparute dupa returul unui produs popescualextraian popescualextraian Buna ziua, In data de 10.03.2017 am achizitionat o consola PS4 de la Media Galaxy/Altex Cluj, sediul Polus. Conform ofertei Media Galaxy, orice produs ... (vezi toată discuția)
Contor electric exterior desigilat neautorizat Lulica Lulica Contor electric exterior \"modificat\" Buna ziua Am urmatoarea problema: am un contor electric trifazic montat in exteriorul proprietatii. Desi cutia este ... (vezi toată discuția)