avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actionare in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actionare in instanta

Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze daca nu am nimerit bine,dar nu am gasit alt forum sa pun intrebarea mea.
Pot fi actionata in instanta, asa cum am fost amenintata, pentru niste afirmatii.
Acestea sunt:"Buna ziua, sigiuliul nu era rupt. Eu nu sunt nesimtita si nu am desfacut imprimanta. Chiar asa sunteti? O desfaceti si apoi ziceti ca era iesita din garantie? Nu pot sa cred ca faceti asa ceva? Nu ma asteptam avand in vedere ca va faceti o reclama asa buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Daca era rupt sigiliul nu o trimiteam, stiu si eu regulile garantiilor, dar se pare ca dvs nu stiti alte reguli." Iar contextul este urmatorul:
Am cumparat online o imprimanta care dupa 2 saptamani s-a defectat. Am trimis-o prin curier la firma de unde am cumparat-o care avea service propriu si mi-au zis ca am trimis imprimanta cu sigiliile rupte. Daca o desfaceam eu sau punem pe cineva sa o desfaca nu mai aveam pretentia la garantie, mai ales ca stiam ca nu trebuie sa fie rupte.
Va rog sa imi spuneti ce parere aveti.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreeaddeea , utilizator 08:44, 8 Martie 2011
faceti o sesizare la protectia consumatorului, insa era bine sa aveti o dovada ca sigiliile erau intacte cand ati primti imprimanta si cand ati trimis-o spre vanzator.
Asigurati-va ca aveti macar un martor care sa confrime cele spuse de dvs.
In orice caz, incepeti cu reclamatia.....
Dar cele spuse de ei sunt o simpla amenintare sau pot sa faca ceva? Au o baza legala? Ca din cate stiu eu, cuvintele mele nu reprezinta mai mult decat o parere. Nu am acuzat pe nimeni de nimic, doar am reactionat la ceva la care nu ma asteptam.
Dovada nu putea fi decat o eventuala fotografie, dar nu stiu cat de relevanta ar fi fost. Trebuia sa ma deplasez personal, dar asta ar fi insemnat o cheltuiala care nu merita. Acum ma intereseaza cum sa rezolv aceasta amenintare, care nu mi se pare normala. Dreptul la opinie nu mi-l poate lua nimeni, atat timp cat limbajul este normal.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
andreeaddeea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie andreeaddeea andreeaddeea Buna ziua, Am cumparat online o imprimanta care dupa 2 saptamani s-a defectat. Am trimis-o la firma de unde am cumparat care avea service propriu si mi-au zis ... (vezi toată discuția)
Rezerve ulterioare receptionarii marfii - caraus unika01 unika01 Buna ziua, Am efectuat un transport marfa tur-retur ca urmare a unei comenzi de transport din partea unei firme de expeditii. Am preluat marfa, am ... (vezi toată discuția)
Am fost nevoit sa intervin la instalatia electrica, cum pot evita sanctionarea? mihaeladumitru mihaeladumitru Buna ziua! pe data de 31/12/2009, am ramas fara curent. ce mare branza! cu sa-i pese?Ar fi trbuit sa le pese celor de la electrica, zic si eu, ca doar ... (vezi toată discuția)