avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art. 209
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art. 209

Salut,in cateva zile mi se incheie ancheta si parchetul va trimite dosarul in instanta.Fapta este furtul din locuinte,pe timp de noapte impreuna cu mai multe persoane,prejudiciul este de aproximativ 5 miliarde.Sunt pentru prima data intr-o situatie de genul,nu am mai fost anchetat si nu am dosar penal.Ma judec in libertate eu cu inca un baiat,si unul e arestat.Mie mi se aduc la cunostiinta 4 fapte.Eu am 21 de ani.Va rog dak puteti sa imi spune-ti si mie ce pedeapsa as putea primi sau daca sunt sanse de suspendare.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:06, 7 Martie 2011
Din pacate ceea ce ati facut este destul de grav, avand in vedere cuantumul mare al prejudiciului. Se incadreaza la furt calificat ce a produs consecinte deosebit de grave. Se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani.
E cazul sa va cautati urgent un avocat.
Puteti mertge pe circumstante atenuante, de genul ca aveti loc de munca sau sunteti in continuarea studiilor, ca nu aveti antecedente penale etc., pentru ca judecatorul sa stabileasca o pedeapsa sub 10 ani inchisoare.
In plus, daca recunoasteti, vi se vor reduce limitele de pedeaspsa cu o treime, astfel ca judeecatorul nu va mai avea in vedere 10-20 de ani, ci 3 ani si 4 luni - 6 ani si 6 luni.
Asa ar fi sanse sa primiti o pedeapsa sub 3 ani si 4 luni, deci posibil cu suspendarea executarii.
Furtul calificat e foarte aspru pedepsit, mai ales ca aveti si agravante si ma gandesc ca nici prejudiciul nu aveti de unde sa il acoperiti. Aproape sigur veti primi o pedeapsa cu executare. Totusi, faptul ca nu ati fost arestat va mai da o speranta.
Daca va fi recuperat prejudiciul , daca veti fi cooperant, manifestand regret cu privire la cele intamplate, nu exista mentiuni in cazierul judiciar , poate fi dispusa suspendarea conditionata sub supraveghere sau suspendarea conditionata a executarii pedepsei , ca mijloace de individualizare judiciara.

Astfel, e important sa relevanti instantei de judecata ca exista circumstante atenuante personale , cu privire la persoana dumneavoastra.
(art. 74 din Codul penal)

Totodata, conduita postinfractionala este apreciata de catre instanta de judecata la individualizarea pedepsei.
Si nu vi s-a asigurat un avocat din oficiu pana acum?
Ati savarsit o infractiune grava mai ales ca s-au produs consecinte deosebit de grave, suma fiind de peste 200 000lei (noi). Inchisoare cu suspendare, cam dificil in acest caz, factorul decisiv fiind recuperarea prejudiciului.
Ati acoperit prejudiciul sau il puteti acoperi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat renata22 renata22 buna seara,va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri daca se poate:intr-un furt calificat in forma continuata,in care sunt implicate 4 persoane care ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt valentino_tudor valentino_tudor sunt cercetat pt complicitate la furt prin ajutarea infractorului sa vanda unele lucrurii furate de inculpatii.prejudiciul meu este mic nu am antecedente ... (vezi toată discuția)
Furt calificat RazvanAma RazvanAma Buna seara , in noiembrie 2010 eu impreuna cu un prieten am sustras 140 litri de motorina dintr-un tir, acum sunt trimis in judecata. As dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)