avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi la nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi la nastere

buna ziua. la 2-5 mai urmeaza sa nasc. mai am o feitita care la 13 mai implineste 2 ani. am cateva intrebari?
1. cine imi plateste concediul de lauzie, cele 42 zile obligatorii de dupa nastere si care e valoarea lui?
2. mai iau prima de nastere de la firma la care am lucrat inainte de prima nastere? sunt in continuare in concediu de crestere a copilului
3. ce drepturi are sotul meu la nasterea celui de-al doilea copil.
4. care e valoarea indemnizatiei de crestere a copilului, tinand cont ca nu apuc sa muncesc nici o zi intre cele 2 concedii de crestere a copilului. mi-a zis cineva ca iau minimul, adica 600 lei, e adevarat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 12 Martie 2011
sotul meu nu are dreptul la un salariu mediu pe unitate? eu am luat un salariu mediu pe unitate la primul copil, acum mi s-a spus ca am contractul de munca inghetat,
1. In timpul CCC pana la 2 ani dvs. sunteti tot salariata unitatii dar aveti CIM suspendat pana se termina CCC.
2. Asadar angajatorul va poate plati ajutorul acordat la nastere. Acesta nu intra in categoria drepturilor salariale asa ca nu se face stat de plata pentru el. Il puteti incasa de la casieria unitatii in baza dispozitiei de plata a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea mamelor 2011 - al doilea copil Crista82 Crista82 Ma aflu in concediu pentru cresterea copilului de un an (deci in conditiile vechii legi a mamelor) si mai am de efectuat inca un an din concediu. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Trecere de la ccc1 la ccc2 mondan mondan Buna ziua, Am si eu o intrebare...o dilema... Eu acum sunt in cic pana pe data de 9 oct 2011.In curnad trebuie sa nasc al doilea copil (iunie).O sa intru ... (vezi toată discuția)
Trecere din ccc1 in ccc2 consuela-ileana consuela-ileana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere a copilului din noiembrie 2010 si as vrea sa mai am un copil pana implineste bebe 2 ani. Pot trece din concediu de ... (vezi toată discuția)