avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajator dat in judecata pt neplata primei de nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajator dat in judecata pt neplata primei de nastere

Buna ziua, as vrea sa stiu ce sanse am sa castig daca am dat angajatorul(particular) in judecata pt neplata primei de nastere?Acesta sustine ca nu este intemeiata cererea mea, si ca nu este obligat sa imi plateasca nimic.Multumesc. Am nascut in seprembrie 2010
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
badicangelica, utilizator
M-am linistit...:D
av.antoanelageaman a scris:

prima de nastere poate fi platitia daca firma are asta stabilit in regulamentul intern sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

vreti sa spuneti ca un CCMc la nivel national poate sa nu fie respectat ? atunci de ce se mai face ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
cicidaniela, utilizator
cicidaniela a scris:

av.antoanelageaman a scris:

prima de nastere poate fi platitia daca firma are asta stabilit in regulamentul intern sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

vreti sa spuneti ca un CCMc la nivel national poate sa nu fie respectat ? atunci de ce se mai face ?

Sunt foarte multe cazuri in care CCMN nu este respectat ... Este intocmit intrucat cuprinde drepturile si obligatiile angajatorilor si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca prevazute de legislatia in vigoare precum si cele convenite in procesul de negociere.
Singura sanctiune impotriva nerespectarii clauzelor din CCMN este actiunea in instanta.
Buna ziua!Daca angajatorul este din domeniul privat,nu este obligat sa plateasca prima de nastere?Atunci cu contractul colectiv de munca la nivel national cum sta treaba, cand se aplica?Ce sanse am sa castig daca l-am actionat in judecata?Mentionez ca am nascut in 2010.Multumesc.
Daca ati nascut in 2010 , atunci va sunt aplicabile prevederile CCMN 2007/2010 cu privire la ajutorul pentru nastere ... in cazul refuzului angajatorului de a va plati acest ajutor, atunci dreptul la actiune in instanta trebuie exercitat in termen de 6 luni de la data nasterii copilului.

Alte discuții în legătură

Prima pentru nastere copil prepelix prepelix Buna ziua, Stie cineva daca este obligatorie acordarea primei pt nastere angajatilor si la cat se ridica aceasta? unde gasesc legea cu privire la primapt ... (vezi toată discuția)
Pantron care refuza plata 1 salariu compensator castigat de angajat in instanta brezan brezan Am fost disponibilizata in luna iuli 2009 cf. Art 65. din Codul Muncii. Am dat in judecata angajatorul pt. plata unui salariu compensator in cf. cu: 1. Art.8 ... (vezi toată discuția)
Ajutor material acordat la nastere - actiune in instanta cory2ro cory2ro Buna ziua! Am nascut in septembrie 2010 si nu mi s-a acordat acel ajutor de nastere cf art 51 din ccmn 2010, cum ccmn 2011 nu mai exista, pot sa dau in ... (vezi toată discuția)