avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DE UNDE IAU ANEXA 24 ? Ce acte imi trebuie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DE UNDE IAU ANEXA 24 ? Ce acte imi trebuie ?

Va rog nu ocoliti. La judecatorie mi se cere- ANEXA 24 - De unde iau eu aceasta anexa ? Ce acte imi trebuie pentru a obtine acesata anexa 24- Locuiesc in sect.5 -Bucuresti Uni soun ca de la primarie-Da de la ce serviciu al primariei sect 5 ? Altii spun ca de la notar ? Cu ani in urma am dezbatut succesiunea dupa tata- acum 2 ani a urit si mama-Nu am dezbatut succesiunea . -Parintii morti cuparasera o casa pe chitanta de mana. A chemat in judecata pe vinzatori -pt,a perfecta actele(act autentic ) Instanta imi cere anexa 24
ce este de facut ? Ma lupt pt. un tanar cu handicap sever el are nevoie de aceasta anexa
Cel mai recent răspuns: Kamyangel , utilizator 12:23, 16 Aprilie 2021
ANEXA 23 SI 24 se elibereaza de catre departamentul de stare civila din cadrul Primariei ultimului domiciliu al persoanei decedate
Pentru eliberare se face o cerere la primarie si eventual sa aveti un certificat de grefa pentru a face dovada unui interes si a calitatii dumneavoastra de parte interesata(reclamant/parat in proces).
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat
Multumesc ! am inteles starea civila -Este acolo unde se inregistreaza casatorii- si nasteri ?
Certificatul de grefa de unde se ia ?
pentru certificatul de grefa trebuie sa depuneti o cerere la instanta pe rolul careia se afla dosarul in cauza, insotita de o taxa de timbru de 1 leu (se ia de la posta) si un timbru judiciar de 0.15 bani.
Model:
subsemnatul, ....., va rog a-mi elibera un certificat de grefa care sa ateste ca pe rolul Judecatoriei.... se afla dosarul nr......., avand ca obiect....., cu termen la data de.....Certificatul imi este necesar la Primaria.....
Ce treaba are certificatul de grefa cu Anexa 24????????????? Adica daca vreau sa dezbat o succesiune trebuie sa ma duc intai la judecatorie, sau cum?
Anexa 24 reprezinta sesizarea deschiderii procedurii succesorale notariale catre biroul notarului public si se elibereaza, conform legii, de catre secretarul UAT, nu de biroul de stare civila (o persoana din cadrul acestei structuri poate avea delegatie, dar asta-i alta poveste).
Acte necesare:
- cerere tip
- copie certificat deces;
- copie acte stare civila potentiali mostenitori;
- copie acte proprietate bunuri care formeaza masa succesorala;
Anexa 23 reprezinta certificatul de atestare fiscala, care insoteste Anexa 24 pentru dezbaterea succesiunii si se elibereaza de biroul taxe si impozite al primariei.
Pentru eliberarea lui se face o cerere tip si se depune copie a certificatului de deces si a actului de identitate al persoanei care solicita emiterea documentului (este valabil 30 de zile).
Am solicitat anexa 24 de la primaria sector 2 , au trecut cele 30 de zile conform legii in care trebuia eliberata dar functionarul sustine ca n-a sosit nu stiu ce raspuns de la notarii publici . Are vreo legatura eliberarea anexei cu notarii ? Catre cine pot face o plangere pentru nerespectarea termenului de eliberare ? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Anexa 24, fosta anexa 1 corinacarstoiu corinacarstoiu Locuiesc in sectorul 4, in Bucuresti. Am sunat la Primaria Sector 4 ca sa ma interesez ce acte sunt necesare pentru a mi se elibera anexa 24. Stupoare: ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunica decedata ContSters22096 ContSters22096 bunica mea a decedat de curand si as dori cateva sfaturi: parintii mei au decedat la randul lor, astfel ca am intlels ca vin la mostenire in locul tatalui ... (vezi toată discuția)