avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scanarea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scanarea cartii de munca

A m si eu o mica problema si sper sa gasesc raspuns aici .Am avut carnetul de munca la ITM si am dorit sa-l iau acasa .Cand am vrut sa-l iau inspectorul la care era arondata firma unde lucrasem m-a pus sa fac o cerere si sa o depun la registratura dupa care sa astept sa fiu contactat ,lucru care nu sa intamplat .Am revenit dupa o perioada la ITM la inpectorul respectiv iar acesta mi-a spus ca a trimis carnetul de munca la casa pensiilor pentru scanat, mi-a dat un nr de cutie si ma trimis acolo.Aici incep si problemele.In prima faza cei de acolo au spus ca nu exista cutia cu nr respectiv acolo.si ca nu a fost trimisa acolo.M-am dus inapoi la inspectorul de la ITM iar acesta a spus ca sigur cutia respectiva este la casa pensiilor pentru scanat iar cei de acolo le tin cu lunile pana le inregistreaza si pana incep prelucrarea carnetelor de munca.Am mai fost dupa un timp la casa pensiilor si doamna de la ghiseu mi-a confirmat oarecum acest lucru si anume ca nu apar in baza de date si nu apare nici nr cutiei pana cand carnetul de munca nu se prelucreaza .Intrebarea mea este cum pot afla sigur daca cutia cu nr respectiv este acolo pentru ca nimeni nu-mi da un raspuns ba mai rau ma paseaza de colo colo si toti il iau in brate pe nu stiu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 9 Martie 2011
Despre ce ITM este vorba?
ITM Bucuresti sect 4
catalin76 a scris:

ITM Bucuresti sect 4


Cunosc aceste plimbari ale ssalariatilor sau delegatilor ... CPMB este cea care pune pe drumuri , intrucat anul trecut a primit peste 200000 de carnete de munca de la ITM si din care nu prea s-a sinchisit sa le preia ... o parte din aceste carnete s-au intors nescanate la ITM intrucat CPMB nu mai are spatiu de depozitare .

Mergeti la inspectorul la care este arondat angajatorul si spuneti sa caute in cutiile aflate in custodia ITM-ului in urma protocolului incheiat cu CPMB.
In caz de refuz. mergeti la sediul central din str.Radu Voda la conducerea ITM-ului si explicatii situatia.
Va multumesc pentru raspuns dar mai am o singura intrebare .In momentul in care acele cutii se trimit de la ITM la CPMB si invers acestea nu se inregistreaza undeva sau nu sant bagate intr-o baza de date pentru ca asa cum am mai spus toti il iau pe nu stiu in brate si ma indoiesc ca acele cutii pot disparea fara ca nimeni sa nu stie nimic de ele
catalin76 a scris:

Va multumesc pentru raspuns dar mai am o singura intrebare .In momentul in care acele cutii se trimit de la ITM la CPMB si invers acestea nu se inregistreaza undeva sau nu sant bagate intr-o baza de date pentru ca asa cum am mai spus toti il iau pe nu stiu in brate si ma indoiesc ca acele cutii pot disparea fara ca nimeni sa nu stie nimic de ele


La ITMB exista o astfel de baza ... nu stiu daca si Casa de pensii are ...si eu am avut o astfel de situatie pentru un cunoscut si chiar m-au ajutat, nu de la sect.4 , ci de la sect.1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scanarea cartilor de munca ela-ela ela-ela Buna ziua, Stie cineva ce se mai intampla cu scanarea cartior de munca la Casa de pensii Bucuresti? Ultima data cand am intrebat (etaj 2 cam. 3) au spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Carte de munca CTL CTL Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Am lucrat la o firma pana acum 4 luni,cand mi-am dat demisia cei de acolo nu mi-au dat cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca la casa de pensii bucuresti tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Am inteles ca dupa ce am dus o data carnetele de munca la ITM Bucuresti pentru scanare acum a doua oara va trebui sa le ducem la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)