avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat angajat si platit pentru relaxare
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat angajat si platit pentru relaxare

Am angajat un avocat pt.un proces de partaj,mi-a solicitat suma de 37oo ron,s-a prezentat la doua sedinte in care a completat rebusuri, desii eu l-am angajat pentru aparare si inca o sedinta in care a solicitat aminare.Urmare a dezinteresului manifestat,am reziliat contractul si i-am solicitat diferenta de bani.Rezultatul????Nu vrea sa-mi restituie nimic,mai mult BAROUL,SPUNE CA L-AM PLATIT PENTRU EXPERIENTA SI VECHIMEA DUMNEALUI IN MUNCA.:O..............HALAL JUSTITIE!!!NUMELE AV. [editat]. CE-I DE FACUT????
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
eu.ro.lex a scris:

subscriu, trebuie sa aveti incredere in persoana aleasa sa va reprezinte, altfel, nici un avocat nu va fi bun si niciodata nu veti avea incredere in nimeni.Daca l-ati angajat si l-ati platit, lasati-l sa-si faca treaba...:rolleyes: Daca credeti ca va pricepeti mai bine, mergeti fara avocat...;)

INTELEG CA VA APARATI CAUZA,SI BAROUL FACE LA FEL........DIFERENTA O FACE FAPTUL CA IN JOC ESTE SITUATIA UNUI OM ,SITUATIE PE CARE AVOCATUL O TRATEAZA SUPERFICIAL,FINALUL ESTE TRAGIC....(DACA CISTIGI MAI AI DE DAT,DACA PIERZI E DEVINA COMPLETUL DE JUDECATA.......)SUNT CONVINSA CA EXISTA SI AVOCATI ADEVARATI,PENTRU ACEIA =D>=D>=D> IN REST LE DORESC SA AJUNGA INTR-O ZI SA SIMTA PE PIELEA LOR ACEASTA EXPERIENTA SI PE URMA SA JUDECE!
O problema similara are si mama mea cu o avocata colerica care nu reprezinta interesele clientului si isi bate joc de meseria de avocat, [EDITAT].
A renuntat la ea dupa divort datorita multor probleme intampinate cu dansa pe parcursul procesului, iar aceasta a refuzat sa inapoieze banii luati in avans pt partaj.
Dupa reclamatie la Barou si contestatie la UNBR acelasi raspuns l-am primit si noi.
Decanul raspunde la reclamatii in bataie de joc ca dovada avem raspunsul acestuia referitor la prima reclamatie in care specifica ca partajul a fost incheiat cand acesta nici nu incepuse.
Singura solutie pe care o vad este aceea de a o da in judecata si de a face reclamatie la parchet pt inselaciune. UNBR se considera stat in stat si recomand pe oricine isi ia un avocat sa se intereseze bine inainte si sa NU asculte sfaturi gen " lasati-va pe mana avocatului !! "
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
In primul rand va atrag atentia ca pe acest forum nu este permisa indicarea numelor de persoane fizice / juridice. Aici se discuta problema juridica, nu persoanele. Apoi, nu se scrie cu majuscule si nu se posteaza mesaje consecutive. Puteti adauga prin editarea mesajului existent.

Revenind la subiect, ce anume va face sa credeti ca baroul are vreo atributie in a judeca conflictele dintre avocati si clienti? Potrivit legii, baroul si UNBR sunt doar instante disciplinare, in sensul ca pot doar dispune sanctiuni disciplinare cu privire la avocati, nicidecum sa dispuna returnarea vreunei parti a onorariului. Onorariul se stabileste liber de fiecare avocat in parte, nu de barou.
Ati intrebat "cine face dreptate in tara asta". Ei bine, instantele fac dreptate in tara asta. Nu barourile. Daca aveti un conflict cu cineva care v-a vandut un bun sau serviciu necorespunzator nu cumva in instanta va cautati dreptatea? Exact la fel este si in cazul in care prestatorul este un avocat.
Conform Art 137 din statutul profesiei de avocat "La cererea oricareia dintre parti, contestatiile si reclamatiile privind onorariile se solutioneaza de decanul baroului, prin decizie motivata, dupa ascultarea partilor." prin urmare Baroul are competenta de a decide restituirea partiala sau totala a onorariului, pe langa sanctiunile disciplinare. Si chiar daca nu ar avea aceasta atributie o eventuala sanctiune disciplinara ar conta in instanta. De acord ca onorariul se stabileste liber de fiecare avocat, dar atunci cand iei banii pe un serviciu pe care nu l-ai oferit (in cazul de fata partaj) in orice colt din lumea asta tot inselaciune se numeste; baroul ar trebui sa isi faca treaba de a sanctiona astfel de avocati, asta este una din competentele si obligatiile sale.
Adrenaline a scris:
o eventuala sanctiune disciplinara ar conta in instanta. De acord ca onorariul se stabileste liber de fiecare avocat, dar atunci cand iei banii pe un serviciu pe care nu l-ai oferit (in cazul de fata partaj) in orice colt din lumea asta tot inselaciune se numeste; baroul ar trebui sa isi faca treaba de a sanctiona astfel de avocati, asta este una din competentele si obligatiile sale.

De acord cu dumneavoastra. Ideea este insa ca accesul la justitie este intotdeauna liber. Daca va considerati prejudiciata, nu lasati lucrurile sa continue pentru ca nu rezolvati nimic. Stiu foarte bine ca exista si avocati dezinteresati, si avocati prost pregatiti, etc etc etc. Nimeni nu neaga asta si e regretabil daca ati avut intr-adevar de-a face cu o asemenea persoana.

Alte discuții în legătură

Obligatii avocat Spuneti-mi va rog, avocatii au vreo responsabilitate fata de clienti?Am angajat o avocata intr-un proces de partaj care in afara de incasarea onorariului a ... (vezi toată discuția)
Baroul ilfov primeste oficii ?! Roland Mindrila Roland Mindrila Sa ne \"edifice\" si pe noi careva care este situatia reala actuala cu Baroul Ilfov? http://www.baroul-ilfov.ro/ro/index.php?id=10005&lang=ro Un ... (vezi toată discuția)
Refuz desemnare avocat de catre decan tobescu tobescu Buna ziua, as avea o întrebare multumesc pentru raspunsurile Dvs. O prietena de a mea a obtinut \"asistenta juridica gratuita si totala\" de la judecatorie ... (vezi toată discuția)