Salut , poate unii va mai amintiti de topic-ul deschis anterior cu bataia mea , procesul s-a terminat si s-a sfarsit cu amenda penala (1000 RON , pentru Vatamare Corporala ) . as avea cateva intrebari :
1. Va fii vreodata stearsa din cazier aceasta amenda ? (ieri mi-a venit plic-ul acasa care scria ca de la 3 luni de la data care vine plicul acasa tre sa o platesc daca nu fac puscarie si ma duc mai incolo un pic sa o achit ) .
2. Pot sa dau la politie , jandarmi , pompieri , etc ?! (bineinteles acesta era visul meu acum nu stiu daca mai pot realiza asa ceva , cu toate ca mi-as dori mult ,cineva mi-a spus ceva de o reabilitare :) )
ART. 134
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit nici o altă infracţiune.
2. Ma indoiesc ca in structurile MAI sa se poate aplica in lipsa unui cazier judiciar imaculat.
deci ca sa inteleg si eu ca reabilitarea sa fie completa si sa nu mai fiu patat , trebuie sa treaca 3 ani fara sa mai safarsesc o alta infractiune si ca nu prea as putea sa intru la politie,jandarmi , etc , daca nu am inteles corect sa ma corecteze cineva . Multumesc pentru raspuns Domnului Avocat Lucian.
Cu privire la amenda ti s-a raspuns mai sus. La academia de politie nu poti intra decat dupa ce intervine reabilitarea, cat despre jandarmerie si pompieri presupun ca si acestea doua sunt incompatibile cu cazierul tau.