avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic 2011

Buna ziua,
Asi dori sa aflu daca pe anul 2011 exista vreo legislatie in legatura cu somajul tehnic?
Cel mai recent răspuns: GABRIELA_22 , utilizator 10:14, 24 Martie 2011
Exista prevederile din art.52-53 din Codul muncii si... atat.
DIn cate inteleg, platim contributiile pentru indemnizatia de 75%, corect?
Multumesc
1. Pe perioada intreruperii temporare a activitatii angajatorului (art.52(1), lit.d) din Codul muncii) CIM este suspendat, adica nu se presteaza munca si nu se primeste salariu.
2. Indemnizatia care se acorda (75% din salariu) se plateste din fondul de salarii, de catre angajator, dar nu este salariu, deci nu se retin contributiile legale.
Va multumesc pentru raspuns, dar pentru ca OUG4/2010 care spunea:

"Art. 1. - (1) Începând cu luna februarie 2010, însă nu mai târziu de data de 31 decembrie 2010, pe perioada suspendării contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, în cazul întreruperii temporare a activităţii potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, salariaţii ale căror contracte sunt astfel suspendate şi care beneficiază de indemnizaţia de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, prevăzută la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi angajatorii, pentru salariaţii respectivi, sunt scutiţi de plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii, dar nu pentru mai mult de 90 de zile."

Nu mai este in vigoare, asadar nu se mai aplica aceasta scutire si platim toate contributiile? Eu asa inteleg.
Aveti vreo baza legala prin care spuneti ca in cazul indemnizatiei acordata pe durata intreruperii temporare a activitatii nu se platesc contributii?

Va multumesc pentru ajutor
Pentru indemnizatia acordata pentru somaj tehnic se platesc toate contributiile datorate statului ...

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic.... ioana2525 ioana2525 Daca firma la care lucrez ma obliga sa-mi dau demisia pentru lipsa rezultate pot cere somaj tehnic? Cat mi se plateste pe luna, cum ... (vezi toată discuția)
Art.52(1) lit.d codul muncii rosu gheorghe rosu gheorghe Care este perioada maxima de aplicare a art.52(1)lit.d coroborat cu art.53(1) ambele din Codul Muncii? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters75393 ContSters75393 Cine are obligatia de a asigura somajul tehnic (75%) angajatorul sau statul roman.Si care este perioada maxima in care se poate beneficia de somaj tehnic ptr ... (vezi toată discuția)