avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lichidarea la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lichidarea la zi

MOMENTAN LUCREZ INTR-O FABRICA,MUNCITOR NECALIFICAT.SUNT ANUL TREI LA TURISM SI RECENT MI-AM GASIT UN POST DE RECEPTIONER LA UN HOTEL,DOMENIUL MEU.PESTE DOUA ZILE AR TREBUI SA INCEP,INSA CEI DE LA FABRICA NU VOR SA-MI DEA LICHIDAREA LA ZI.E LEGAL????CU TOATE CA LE-AM EXPLICAT CA ACTUALUL LOC DE MUNCA NU MAI CORESPUNDE STUDIILOR MELE SI CA MI-AM GASIT ALT LOC DE MUNCA IN DOMENIUL IN CARE M-AM PREGATIT. E LEGAL???
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:32, 11 August 2010
multi, sa nu piarda un loc de munca din cauza aceasta, pleaca si lasa la latitudinea angajatorului sa ii desfaca contractul cum vrea
in codul muncii e scris ca se poate pleca fara preaviz daca angajatorul nu a respectat contractul. Puteti sa imi spuneti daca se poate pleca fara preaviz in cazul in care in contract sunt trecute 5 zile lucratoare si eu defapt lucrez 6 zile, pt a 6-a zi nefiind platit nici o ora
In acest caz puteti pleca linistit(a) fara praviz.
Demisia dvs. va cuprinde motivul pentru care plecati fara preaviz: "din cauza incalcarii de catre angajator a obligatiilor ce ii revin in privinta programului de lucru, repausului saptamanal, si a platii orelor sulimentare. Dupa cum stiti, la solicitarea dvs., in perioda x-y am lucrat 6zile/sapt. inclusiv sambata, contrar prevederilor din contractul de munca, si fara sa fiu remunerata, nici ca ore normale de lucru, nici ca timp suplimentar lucrat."
Numai bine va doresc la noul loc de munca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie SilviuR SilviuR De curand mi-am dat demisia. Am lucrat un an si jumata in baza unui CIM, dar angajatorul nu mi-a cumparat carte de munca. Acum la demisie spune ca o sa-mi ... (vezi toată discuția)
Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)
Neefectuarea preavizului n06d n06d Ce se poate intampla daca plec imediat dupa demisie, fara sa efectuez preavizul? (vezi toată discuția)