avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minori! iesire din tara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minori! iesire din tara!

este adevarat ca sa schimbat legea? este adevarat ca poti iesi din tara cu copilul minor fara acordul tatalui, daca ai hotorare definitiva si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: duscaandreea , utilizator 15:18, 10 Martie 2011
o hotarare def si irev prin care sa se suplineasca acordul celuilalt parinte in cazul in care refuza de buna voie sa-si dea acordul pt parasirea tarii de catre minor
legea 248/2005 lit c,4
Art. 30. - (1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;
d) minorului care este titular al unui document de călătorie individual sau, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi sau, după caz, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, a părintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor, la statul sau statele de destinaţie, la perioada în care urmează să se desfăşoare călătoria, precum şi datele de identitate ale însoţitorului respectiv.
sau o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorului spre crestere si educare.
hotorare definitiva si irevocabila spre crestere si educare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec din tara cu copiii Lili Sina Lili Sina Sunt o mama, in care Curtea de Apel Timisoara imi incredinteaza spre crestere si educare cei doi copii (17 si 12 ani), decizia fiind irevocabila, fara ca in ... (vezi toată discuția)
Vacanta in afara tarii/divortata/de ce acte am nevoie sa scot copilul din tara Teodora77N Teodora77N Buna ziua Anul acesta vream sa plecam in vacanta in Bulgaria. Sunt divortata din 2007 iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca def si ... (vezi toată discuția)