avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul la notariat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul la notariat

de cand ,ca data, se poate divorta la notariat sau la primarie?X-(
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:51, 9 Martie 2011
la cest moment se poate divorta la Starea civila sau Notariat in conditiile in care din casatorie nu au rezultat copii minori si ambii soti sunt de acord.
Prevederile legii 220/2010 cu privire la divortul pe cale notariala si administrativa au intrat in vigoare in data de 26 decembrie 2010.
Da, dar am inteles ca se asteaspta norme sau registre si nu se poate inca.E adevarat?
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 59 din data de 24 ianuarie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 81/2011 privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995.
Completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995 a fost determinata de intrarea in vigoare a Legii nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, care instituie noi reglementari referitoare la conditiile si procedura divortului prin acordul sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 77/2012 - s-a publicat regulamentul de aplicare? mirela20 mirela20 Buna ziua, am si eu o intrebare. Stiti ceva despre regulamentul de punere in aplicare a legii 77/2012 pentru modificarea si completarea Legii notarilor publici ... (vezi toată discuția)
Divort la notar in alt oras?! Pocahontas Pocahontas Buna ziua! Eu si sotul meu suntem despartiti in fapt de patru ani. El locuieste in TM, unde ne-am si casatorit, iar eu si copilul nostru - in PH, din ... (vezi toată discuția)
Divort dragnea.georgeta dragnea.georgeta Este adevarat ca divortul se face la notar ? Cum anume ? (vezi toată discuția)