avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... probleme impozite locuinta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

probleme impozite locuinta

Buna ziua,

ma intereseaza un sfat avizat legatde urmatoarea speta:

acum 10 ani un "individ" ii vinde unei "rude" 2 locuinte pentru a se pune la adapost de o eventuala executare silita. "ruda" nu se duce la finante locale pentru a declara cumpararea dar "individul" in asteptarea tranzactiei inverse isi plateste impozitele ca si inainte de vanzarea propriu-zisa. In urma unui accident "ruda " decedeaza iar urmasii doresc sa faca succesiunea pentru a inapoia "individului" - proprietar de drept cele doua locuinte. La succesiune trebuie un certificat de nesechestrare pentru cele doua locuinte dar care nu poate fi obtinut pe numele "rudei" deoarece persoana respectiva nu a figurat niciodata cu cele 2 locuinte in evidenta finantelor locale.

Mentionez ca vechiul proprietar are impozitele platite la zi deoarece in evidentele finantelor locale tot el figureaza ca fiind proprietarul celor doua locuinte.

Nu cred ca are vreo importanta dar individul si ruda au facut un contract de comodat care expira in 2013 dupa realizarea tranzactiei.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cataflorescu , utilizator 19:58, 9 Martie 2011
Contactati notarul care a incheiat prima instrainare
Ce are a face? Cu ce ma poate ajuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala neplatita - plata separata de impozit? alxdoni alxdoni Buna ziua, Am primit o amenda pentru fuga de la locul accidentului si figurez cu ea la finantele locale. Intrebarea mea este daca parintii mei pot plati ... (vezi toată discuția)
Se pot face acte pentru o casa fara nici un act casa ca este trecuta la primarie , la impozite din anul 1986 cand a cumparat casa adyr adyr In urma cu 26 ani socrul meu a cumprat o casa la tara fara sa faca vreun act de mana deoare ce tot sa amanat din partea vanzatorului ca nu mai are bani, Casa ... (vezi toată discuția)
Informatii fiscale Johanna81 Johanna81 Buna ziua, Sunt in posesia a doua masini dintre care una cu un leasing abia terminat ,inscrisa fiscal totul in regula care o folosește un Var de al meu ... (vezi toată discuția)